Niculae Bădălău: Declarațiile lui Florin Cîțu, presiune uriașă asupra cursului de schimb

"Declarațiile iresponsabile ale Guvernului Orban, începând de la închipuita gaură în buget, la bugetele duble sau de la măsurile de austeritate și creșterea facturilor la utilități, creează un spectru îngrijorător asupra economiei naționale", apreciază Niculae Bădălău.

"În final, ca urmare a deteriorării încrederii în economie și a încetinirii circuitului economic, băncile și firmele multinaționale își reduc activitatea pe piața românească pentru a plasa resursele financiare pe alte piețe mai active. Pentru asta vând leii și cumpără valută, ceea ce se repercutează asupra cursului valutar, la creșterea euro/dolari/lire sterline în raport cu euro. Declarațiile BNR încearcă să liniștească populația spunând că este o creștere firească la final de an. În realitate creșterea e mult mai abruptă decât era de așteptat.

Dincolo de creșterile de sezon, declarațiile lui Florin Cîțu după instalarea sa la Finanțe pun o presiune uriașă asupra cursului de schimb, în defavorarea monedei naționale. Fiecare zi în care Cîțu vorbește public, economia românească are de suferit. BNR vinde zilnic zeci de milioane de euro pentru a opri deprecierea abruptă a Euro înainte de al doilea tur al alegerilor prezidențiale. Economiștii acuză BNR că risipește rezerva valutară a României pentru a sluji interesele politice și electorale ale lui Iohannis și PNL", a scris Niculae Bădălău pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel