Nicușor Dan vrea să răstoarne rezultatul alegerilor locale

Uniunea Salvați Bucureștiul depune la Biroul Electoral al Sectorului 1 o cerere de renumărare a buletinelor de vot în cinci-zece secții, invocând discrepanțe statistice, a anunțat, luni seara, liderul USB, Nicușor Dan.

"Toată ziua au lucrat colegii mei, azi, la o cerere de renumărare a voturilor din cinci-zece secții de votare din Sectorul 1. Cred că la ora asta s-a depus — urma să se depună. Am indicat niște discrepanțe statistice. Sperăm ca Biroul Electoral al Sectorului să admită și să renumere în câteva secții de votare. (...) În situația în care se descoperă că, sistematic, cifrele nu corespund cu buletinele, se va trece la o renumărare mai mare", a spus Nicușor Dan, la B1 Tv.

El a adăugat că USB a avut inițial delegați în toate secțiile de votare din Sectorul 1, dar că nu a fost vorba de membri de partid, ci de persoane care și-au oferit ajutorul. O parte dintre acestea s-au retras, inclusiv pentru a participa la concertul Maroon 5, care a avut loc duminică seara în București.

"Nu puteam să îi mai înlocuim, pentru că era o dată limită până la care se propuneau și au rămas niște secții în care nu am avut pe nimeni", a precizat el.

Candidata Uniunii Salvați Bucureștiul la Primăria sectorului 1, Clotilde Armand, a câștigat în secțiile de votare în care USB a avut observatori, dar a pierdut în celelalte, a precizat, luni, Nicușor Dan, într-o postare pe facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel