Nicușor Dan: USR, nou statut. Prevedere NOUĂ

Preşedintele USR, Nicuşor Dan, a declarat că statutul adoptat în cadrul congresului de la Cluj conţine o prevedere prin care, printr-un fel de referendum, toţi membrii partidului se vor putea pronunţa prin vot asupra unor chestiuni importante. 

'O modificare inovativă faţă de statutele celorlalte partide este consultarea tuturor membrilor, prin mijloace electronice, pe subiecte importante, pe care le stabileşte Biroul Naţional sau un număr de membri, pe care l-am stabilit a fi 200. Faţă de statutul vechi - dar e ce găsim şi la alte partide - avem un comitet politic în care este şi Biroul Naţional, dar şi reprezentanţii judeţelor şi parlamentarii şi consilierii locali', a explicat Nicuşor Dan. 

Dezbaterile de la congres pe statutul USR au durat foarte mult şi au decalat programul cu circa patru ore, deşi au fost alte faze premergătoare dedicate aceluiaşi statut. 

'Suntem un partid cu oameni independenţi, care nu depind de conducerea partidului ca să primească un post de şef la pieţe sau aşa ceva şi atunci fiecare se exprimă liber, mai ales că e primul congres, în care se dezbate primul statut. Vedeţi, e o atmosferă efervescentă. A fost un calendar care a început în martie; oamenii au trimis amendamente la statutul vechi, care au însumat 450 de pagini, a fost o echipă de jurişti care a sintetizat, după care au fost trei zile de dezbateri, în care au fost parlamentarii, preşedinţii de filiale judeţene, câţiva consilieri din Bucureşti, cam 100 de persoane. Atunci s-a ajuns la o formă definitivă pe care acest organ a propus-o congresului, dar cum noi suntem oameni liberi, au venit şi aici foarte multe amendamente', a mai spus Nicuşor Dan. 

USR îşi alege o nouă conducere, în cadrul primului său congres naţional, care are loc la Cluj-Napoca, în perioada 12-14 mai, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel