Urmărește emisiunea live


Nicușor Dan sare în apărarea Laurei Codruța Kovesi

Nicusor Dan
Nicusor Dan

Nicușor Dan crede că disputa cu privire la doctoratul Laurei Codruța Kovesi este un atac la adresa unei instituții, nu unul personal. 

”Aparent este un atac împotriva unei persoane. De fapt, este un atac împotriva unei instituţii. Această instituţie rezolvă o chestiune a corupţiei, care suntem cu toţii de acord că este de o importanţă care ţine de securitatea naţională. Deci, este, de fapt, un atac la securitatea naţională pe care îl poartă nişte partide care pretind că păstrează fiinţa naţională şi tot felul de vorbe frumoase. În opinia mea, este una din temele importante ale acestei campanii electorale, lupta între un stat în care justiţia funcţionează şi o coaliţie a penalilor care doresc ca aceste lucruri să înceteze”, a susţinut Nicușor Dan, potrivit Agerpres. 

Întrebat dacă teza de doctorat ar trebui verificată, el a răspuns: ”Orice teză de doctorat trebuie verificată şi răsverificată dacă există suspiciuni de plagiat asupra ei”. Nicuşor Dan s-a pronunţat pentru funcţionarea unei instituţii independente ”cum pare a fi acest consiliu, CNDATCU, de acum”, în care lumea să aibă încredere şi care să analizeze toate tezele de doctorat.

”În primul rând, vrem ca toate tezele de doctorat să fie publice, ceea ce în momentul acesta nu se întâmplă, şi să avem o instituţie în care toţi să avem încredere, care să analizeze toate tezele de doctorat”, a precizat preşedintele USR. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel