Nicușor Dan, marele absent. "Și-a bătut joc de bucureșteni"

Nicusor Dan
Nicusor Dan

Nicuşor Dan, președintele Uniunii Salvați România, a spus că responsabil pentru absenţele sale la ședinţele CGMB este PSD, care a blocat fuziunea dintre USBșşi USR, iar el ar încălca legea dacă ar veni la aceste ședințe.

"În momentul acesta, formal, eu nu mai sunt membru USB, ci USR. Mandatul în CGMB este de membru USB. Din momentul în care am candidat la alegerile parlamentare, sunt membru USR. De ce nu pot să merg la şedințe? Pentru că PSD a blocat procesul de fuziune", a spus Nicuşor Dan.

Ion Valentin Voicu, consilier general din partea ALDE, a reacționat pe marginea acestui subiect spunând că Nicușor Dan și-a bătut joc de bucureșteni.

"Inca odata domnul Nicusor Dan ne-a demostrat ca si-a batut joc de cetatenii Municipiului Bucuresti, in special de cei care l-au ales in functia de Consilier General (143.544 de bucureșteni mai exact). Domnul Nicusor Dan ne motivează ca nu mai poate participa la sedintele Consiliului General pentru ca este membru al USR si a fost ales pe listele USB, astfel încât ar comite o presupusă ilegalitate daca ar participa la sedintele Consiliului General.

(Fapt pentru care din data de 27.10.2016 mai precis de cand USR a depus listele de candidaturi in Municipiul Bucuresti, domnul Nicusor Dan si-a pierdut calitate de membru USB, cat si calitatea de Consilier General.) Așadar fac un apel la prefectul Municipiului Bucuresti sa constate pierderea calitatii de Consilier General.

Din cele 7 sedinte pana la depunerea candidaturilor de catre USR domnul Nicusor Dan a fost membru USB. (a lipsit la 3 sedinte de consiliul general):

1 August 2016 – a lipsit de la sedinta de Consiliul General pentru ca era la Baia Mare si sustinea ca nu este de acord cu finantarea catedralei Mantuirii Neamului;

11 August 2016 – Intalnire cu cetatenii din Fagaras prin care incearca sa ii convinga ca USR merita increderea lor (absenta motivata printr-o hartie facuta de mana prin care anunta ca este plecat din localitate, dar conform legii este motivat doar daca participi din partea Primariei la indeplinerea unor insarcinari oficiale – legea 393 din 2004 art.52 iar conform regulamentului de functionare : << Se consideră absenţă din motive temeinice situaţia în care consilierul se află în concediu medical, concediu de odihnă, deplasare în interes de serviciu, situaţii familiale deosebite (ex: naştere, căsătorie, deces) – prevedere aplicabilă doar pentru rudele de gradul I, examene, toate aceste situaţii urmând a fi comunicate în scris Secretarului general, însoţite de documente justificative)>>;

29.09.2016 – domnul Nicusor Dan acuza PSD – ALDE pe Facebook ca refuza validarea mandatului domnului Liviu Malureanu si ca 143.544 de bucuresteni au ales ca USB sa fie reprezentati in Consiliul General. Domnul Nicusor Dan si-a batut joc de cei 143.544 de cetatenii ai Municipiului Bucuresti prin absenta de la lucrarile Consiliului General. Acesta a lipsit si la validarea mandatului colegului lui si ne critica pe facebook", a transmis Ion Valentin Voicu de la ALDE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel