Nicușor Dan, lovitură de la BEM înainte de alegerile de duminică

Biroul Electoral al Municipiului București a admis sâmbătă o plângere a Alianței electorale PSD+UNPR, obligând candidatul Uniunii Salvați Bucureștiul la Primăria Capitalei, Nicușor Dan, să retragă o serie de materiale electorale cu caracter "defăimător" de pe site-urile de socializare.

Plângerea Alianței PSD+UNPR a fost analizată în ședința de sâmbătă a BEM.

Alianța PSD+UNPR reclamă încălcarea prevederilor art. 65 alin. 5 din legea 115/2015, arătând că sâmbătă, pe pagina de Facebook a candidatului Nicușor Dan a fost promovat un mesaj electoral împotriva candidatului PSD+UNPR după închiderea campaniei electorale, conținând "mesaje denigratoare, defăimătoare și informații false".

Potrivit BEM, în susținerea plângerii, Alianța PSD+UNPR a trimis o imagine a postării utilizată în materialul electoral, care conține îndemnul "să ieșim la vot pentru a scăpa Bucureștiul de corupție" și "să nu ne alegem cu Oprescu 2".

BEM a apreciat, cu unanimitate de voturi, ca întemeiată plângerea Alianței PSD+UNPR, considerând textele reclamate având caracter "defăimător", informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel