Nicușor Dan și Raluca Turcan, critici la adresa României, în fața lui Jean Claude-Juncker

Nicușor Dan și Raluca Turcan au criticat scena politică românească în fața președintelui CE, Jean Claude-Juncker, în Parlamentul României. 

”Dacă însă aderarea României la UE nu a adus toate beneficiile pe care cetăţenii le-au aşteptat, asta se datorează în mare măsură partidelor care au guvernat în ultimii 10 ani de zile. Ele trebuie să îşi asume, printre altele, paşii evitanţi în lupta împotriva corupţiei, în capacitatea de accesa la maximum fondurile europene, inexistenţa unui calendar pentru aderarea la Zona Euro şi lipsa unui profil european mai activ puternic pentru România”, a spus Nicuşor Dan. El a adăugat: ”Şi le-am văzut la începutul acestui an, într-un context pe care îl cunoaşteţi foarte bine, când în mod spontan sute de mii de cetăţeni şi-au demonstrat apartenenţa la spaţiul de valori european. Săptămâni în şir au demonstrat în stradă pentru valorile statului de drept, ale democraţiei. (...) Steagul României şi al UE, creat de cetăţenii României în acele zile şi nopţi, a făcut breaking news în întreaga lume şi a transmis un principiu de civism european într-o Europă ameninţată de euroscepticism, de populism şi de naţionalism.”

În același context, Raluca Turcan a declarat: ”În România, principalul clivaj este între cei care sprijină combaterea corupţiei şi cei care se opun din răsputeri să existe progrese în acest domeniu. Aşteptarea cetăţenilor români este aceeaşi cu a tuturor cetăţenilor europeni: integritate, transparenţă şi eficienţă în viaţa publică. Aceste principii stau la temelia încrederii între cetăţeni şi clasa politică în Uniunea Europeană şi în România. Ele sunt parte integrantă a proiectului european dorit de toţi cetăţenii români, de sute de mii dintre ei. I-aţi văzut în stradă, apărându-şi drepturile de cetăţeni europeni. Aceştia inspiră România, dau glas poporului român ca parte integrantă a proiectului european, un proiect solid şi unit”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel