Nicușor Dan: Eu am criticat mult timp ARCUB, dar...

Nicușor Dan, președintele fondator al Uniunii Salvați Bucureștiul, și primarul interimar al Sectorului 4, Daniel Băluță (PSD) au fost, miercuri, invitații unei dezbateri DC News live, în cadrul căreia s-a vorbit inclusiv despre cum ar putea Capitala să câștige statutul de Capitală Culturală Europeană 2021.

"Eu am criticat mult timp ARCUB (Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti) pe motiv că nu este transparent bugetul, bugetul este destul de mare... Dar, are un merit: a reușit să strângă în jurul lui în proiectul acesta cei mai buni specialiști, oameni privați, sculptori", a declarat Nicușor Dan.

Pe de altă parte, președintele fondator al Uniunii Salvați Bucureștiul consideră că Bucureștiul are șanse să devină Capitală Culturală Europeană 2021. "Am fost la întâlnirea cu reprezentanții comisiei care urmează să decidă și pentru ei nu este un premiu pentru cât de bun ești tu ca infrastructură culturală, ci ei evaluează foarte mult perspectiva pe care statutul ăsta poate să o dea orașului. Eu cred că avem o șansă", s-a arătat încrezător Nicușor Dan.

Cu toate acestea, moderatorul întâlnirii Val Vâlcu a ținut să precizeze că în București sunt doar 11 teatre față de 51 câte sunt în Budapesta.

În dialog a intervenit și primarul interimar al Sectorului 4, Daniel Băluță (PSD), care a vorbit despre proiectele de viitor care ar veni în sprijinul accesului mai facil al bucureștenilor la cultură.

"Eu voi face un teatru. Este un proiect pe care îl am cu susținătorii pe care îi am, cel mai important la ora aceasat fiind directorul Liceului de muzică "Dinu Lipatti". Împreună cu acesta am inițiat un proiect prin care dorim să facem în Sectorul 4 un centru cultural. Nu numai locuitorii Sectorului 4 au acest tip de nevoie, ci în general locuitorii Capitalei", a spus Daniel Băluță, în opinia căruia, aceștia "sunt văduviți la accesul de cultură".

Nicușor Dan: O politică pentru un oraș trebuie să cuprindă centre de cartier

Totodată, Daniel Băluță a vorbit și despre Centrul Cultural pentru U.N.E.S.C.O. Nicolae Bălcescu, arătând că acesta "se datorează îndeosebi d-lui Victor Frunză și mai nou d-nei Catrinel Dumitrescu care se implică extraordinar în promovarea culturii în Sectorul 4 și nu numai. Centrul Cultural pentru U.N.E.S.C.O a obținut de-a lungul timpului extrem de multe premii".

Legat de același subiect, Nicușor Dan a atras atenția că în București, "nu este neapărat problema în numărul de teatru, ci în faptul că toate sunt în centru.  Dacă tu locuiești în Pantelimon și vrei să vezi o piesă de teatru sau un film, trebuie să mergi sau la mall la film sau în centru la un teatru și uneori nu ai timpul fizic să o faci. O politică pentru un oraș trebuie să cuprindă centre de cartier în care să ai și locații ale bibliotecii metropolitane, să ai și locuri în care să vină trupe de la teatrele mari ale Bucureștiului să joace în fața oamenilor din cartier, locuri de întâlnire în care chiar asociațiile de cartier să se poată întâlni pentru a discuta care sunt problemele lor. Pentru amatori cea mai mare problemă este lipsa sălilor în care să facă repetiții".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel