Nicușor Dan dezvăluie de unde și cum a primit banii pentru campanie- EXCLUSIV

Nicușor Dan, candidatul USB la Primăria Capitalei, a vorbit, pentru dcnews.ro, despre finanțarea campaniei sale, de unde și cum a primit banii. 

"Am strâns cam 150.000 de euro de la oameni de afaceri și mai avem promisiuni până spre 300.000 de euro" este declarația pe care a făcut-o Nicușor Dan, într-un interviu recent și care ridică semne de întrebare în contextul inculpării lui Ludovic Orban, fost candidat PNL la Primăria Capitalei. Amintim că Ludovic Orban este acuzat de DNA, după invitația pe care a primit-o luni, că a cerut de la un om de afaceri, un cunoscut, 50.000 de euro, pentru a da la doi oameni influenți din două televiziuni. Potrivit DNA, omul de afaceri a acceptat să dea 50.000 de euro de teama că Ludovic Orban, având o funcție de conducere în PNL, ar putea să intervină în afacerile controlate de acesta. 

Cum a primit Nicușor Dan banii

Nicușor Dan a precizat că "e o prevedere în Codul Civil care spune că o donație de peste 25.000 de lei se poate face numai prin act autentic semnat în fața notarului, iar donațiile pe care le-am primit până în momentul acesta au fost de acest fel. Am semnat în fața notarului un act cu donatorul și în respectivul contract de donație, s-a menționat că donatorul face donație pentru că susține proiectul politic fie al partidului, fie al meu, personal, și nu cere nimic în schimbul acestei donații decât ca banii să fie cheltuiți în precampanie sau în campanie. Acesta este tipul de contract pe care l-am semnat în fața notarului, cu ei". 

De la cine a primit donațiile

Întrebat cum a ajuns la oamenii de afaceri care i-au făcut donațiile, dacă a mers el la ei sau au venit ei la el, Nicușor Dan a răspuns că "sunt oameni din lumea de afaceri, pe care i-am cunoscut în ultimii ani. În campania din 2012, am organizat, în luna martie sau aprilie 2012 sau poate februarie, o întâlnire cu foarte mulți oameni de afaceri pe care nu-i cunoșteam. Tot ce știam eu și colaboratorii mei era că au afaceri curate în România, cu unii dintre ei am mai păstrat legătura și unii dintre ei mi-au donat acum bani, mie sau partidului". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel