Nicușor Dan critică AEP. ”S-a comportat abuziv cu noi”

Aproximativ 700 de persoane care au făcut donaţii pentru partid în campania de la alegerile de anul trecut au semnat declarații, declară liderul USR Nicușor Dan. Suma donațiilor s-a ridicat la aproximativ 130.000 de lei.

”Considerăm că Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) s-a comportat abuziv cu noi. Prin mecanismul de donaţii online au fost identificaţi foarte clar donatorii online către USR şi către candidaţii USR pentru că mecanismul s-a făcut printr-un procesator de plăţi. Fiecare tranzacţie este identificată cu un cod, iar operatorul de plăţi ştie despre persoana care a donat toate datele de identificare, nume, cont bancar, adresă, orice, totul este absolut transparent. În plus, a existat în mecanismul acesta şi un mesaj de confirmare din partea acestor donatori. AEP, în discuţiile cu mandatarii noştri financiari, a spus că în plus faţă de toate aceste elemente trebuie să existe şi un document semnat olograf de oamenii care au donat. Atunci noi am fost în situaţia de a aştepta litigiul care urmează pentru a dovedi că acest act nu este necesar, caz în care nu am fi primit cei 230.000 de lei pe care i-am primit în campania electorală de la aproximativ 1.400 de oameni, aceşti bani i-am fi recuperat peste doi ani după litigiu, sau să încercăm, în mare grabă, să contactăm toţi aceşti 1.400 de oameni şi să le cerem să ne dea o declaraţie semnată de ei că au donat”, a spus Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

[citeste si]

El a adăugat că din cei 1.400 de donatori 6 - 700 au trimis declaraţiile semnate, aceştia donând din totalul de 230.000 de lei aproximativ 130.000 de lei.

”Pentru moment, pentru alegerile parlamentare, la sfârşitul săptămânii trecute s-a încheiat depunerea de documente către AEP. Urmează un interval în care AEP va elabora un raport şi sperăm, pe 11 martie, când se împlinesc 90 de zile de la alegeri, să primim banii în cont şi, probabil, vom primi şi o decizie cu bani pe care eventual AEP nu ni-i dă, decizie pe care o vom contesta”, a menţionat Nicuşor Dan.

Autoritatea Electorală Permanentă a decis nerambursarea unei sume de bani din campania electorală către USR, în urma unor nereguli descoperite. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel