Nicușor Dan acuză PSD - ALDE: Cadou de 10 miliarde de dolari

Nicușor Dan
Nicușor Dan

Deputatul Nicușor Dan acuză coaliția de guvernare că face un cadou de 10 miliarde de dolari companiilor petroliere. 

”Actuala coaliția de guvernare se pregătește să facă un cadou generos companiilor petroliere, un cadou evaluat între 4-10 miliarde de dolari. În ședința Comisiilor reunite de economie, industrii și servicii și respectiv de energie și resurse minerale din Senat s-a aprobat astăzi un amendament care elimină practic impozitul suplimentar pe extracția de gaz natural din Marea Neagră. 

Prin acest amendament adoptat de majoritatea senatorilor, statul român pierde între 4 și 10 miliarde de dolari. Astfel, conform calculelor, la un preț mediu al gazului natural de 114lei/mwh, pierderea statului este de 4,4 miliarde dolari, iar la un preț mediu de 180lei/mwh, pierderea statului este de 10 miliarde de dolari.

Sumele sunt calculate pe intervalul 2018-2040, prevăzut pentru explorarea gazelor din Marea Neagră.

Printr-un simplu vot, senatorii din cele doua Comisii au afectat pe termen lung șansa statului român de a câștiga mai mulți bani din exploatarea gazelor naturale și de a folosi acești bani pentru modernizarea țării.

Trebuie precizat că România practică printre cele mai mici taxe și impozite la exploatarea gazelor naturale, comparativ cu țări cu resurse similare.”  sunt acuzațiile făcute de Nicușor Dan. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel