Nicușor Constantinescu, suspendat din funcția de președinte al CJ Constanța

Nicusor Constantinescu
Nicusor Constantinescu

Social-democratul Nicușor Constantinescu a fost suspendat din funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța de către prefectul județului, Radu Volcinschi, după ce Curtea de Apel București a decis arestarea preventivă a liderului PSD, pe o perioadă de 30 de zile. Constatinescu este șef al CJ Constanța din 2004.

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat luni că procurorii au transmis instanței formalitățile necesare pentru ca Nicușor Constantinescu să fie dat în urmărire generală.

Potrivit unui comunicat de presă, transmis Agerpre de Cancelaria Prefectului, ordinul de suspendare din funcție a lui Nicușor Constantinescu are la bază Încheierea Curții de Apel București nr. 588/07.08.2014, prin care a fost înlocuită măsura controlului judiciar cu cea a arestării preventive pe o durată de 30 de zile.

Ordinul de suspendare de drept a mandatului președintelui Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, până la încetarea măsurii arestării preventive, poate fi atacat în instanța de contencios administrativ.

Curtea de Apel București a decis, săptămâna trecută, arestarea preventivă a lui Nicușor Constantinescu, decizia fiind definitivă.

Cererea de arestare a fost înaintată de procurorii DNA, care susțin că Nicușor Constantinescu avea dreptul să părăsească teritoriul României până la 1 iulie.

Șeful CJ Constanța a suferit o intervenție chirurgicală în SUA după ce a fost diagnosticat cu cancer la prostată. El nu s-a întors în România la data stabilită de autoritățile judiciare, motivând că nu se poate deplasa.

Avocații săi spun că lui Constantinescu îi este imposibil să revină în țară pentru că nu-i permite starea precară de sănătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel