Nicușor Constantinescu: Raed Arafat minte

Nicuşor Constantinescu este de părere că "întreg sistemul de salvare este greşit", întrucât nu include toate instituţiile.

"Întreg sistemul de salvare este greşit. De ce? Pentru că nu include toate instituţiile, cum au fost, în cazul acesta, Căpitănia şi instituţiile care au ambarcaţiuni pe apă şi pe mare, şi, în acelaşi timp, şi ambarcaţiunile şi mijloacele private (...) care au sisteme de salvare care pot în momentul unei catastrofe să intervină dacă sunt băgaţi în sistem. (...) Există în Delta Dunării câţiva salvatori privaţi (...), dar din păcate ei nu sunt în sistemul 112 şi trebuie băgaţi în acest sistem măcar acum", a spus Constantinescu.

Întrebat de ancheta procurorilor anticorupţie, care verifică modul în care a fost achiziţionat elicopterul SMURD, Nicușor Constantinescu a spus că "nu mai există alt producător decât Eurocopter Germania".

Citește și: ELICOPTER PRĂBUȘIT. DRONA care a filmat la locul tragediei, GĂSITĂ

"L-am luat direct de la fabrică. Deci nu există intermediari. Ar putea să descopere că, dacă continuau contractul de operare, cei doi piloţi şi personalul trăiau şi astăzi, pentru că eu nu dădeam jos flotoarele. Eu plăteam cinci ore de antrenament lunar pentru piloţi, eu făceam pregătire de scufundare şi de salvare dintr-un elicopter teoretic scufundat, aşa cum spun normele europene civile, şi atunci poate trăiam cu toţii astăzi împreună, nu făceam o tragedie", a adăugat Constantinescu.

În acelaşi context, referitor la afirmaţia secretarului de stat din MAI Raed Arafat potrivit căruia aparatul de zbor nu avea flotoare, la momentul la care a fost preluat, şeful CJ Constanţa a răspuns: "Minte".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel