Nicușor Constantinescu, dus de mascați la DNA, se așteaptă să fie reținut

Președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a fost dus de mascați la sediul DNA Constanța, după percheziții la sediul instituției pe care o conduce. Social-democratul este suspect într-un nou dosar și a declarat că se așteaptă să fie reținut pentru 24 de ore.

Procurorii DNA au transmis că, în cursul zilei de 19 februarie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 19 locații situate în municipiul București și în județele: Constanța, Prahova și Sibiu, din care una este sediul unei instituții publice, iar restul sediile unor societăți comerciale și fundații.

În acest dosar, DNA îl cercetează pe Constantinescu pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu.

Anchetatorii au descins şi la Aqua Magic, la hotelul Flora din Mamaia, unde are sediul Xenoti SRL, în Mamaia, dar şi la sediul agenţiei de turism Mistral Voyages, unde funcţionează şi Asociaţia Litoral Delta Dunării, condusă de Corina Martin, potrivit presei locale.

Președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, ar fi plătit în mod nelegal peste cinci milioane de lei, reprezentând finanțări nerambursabile din fonduri publice, către diverse asociații, finanțarea și plățile fiind efectuate de către unitatea administrativ-teritorială a județului Constanța, au declarat surse judiciare, citate de presa locală.

Potrivit unor documente ale anchetatorilor, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicușor Constantinescu, este suspectat de mai multe fapte de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Percheziții masive ale DNA în 19 locații, între care și Consiliul Județean Constanța

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel