Nicolicea, dosarul Revoluției. BOMBĂ despre Ion Iliescu

Ion Iliescu/Agerpres
Ion Iliescu/Agerpres

Eugen Nicolicea aruncă bomba în dosarul lui Ion Iliescu.

Preşedintele Comisiei juridice din Camera Deputaţilor a spus că, potrivit articolului 1 din Noul Cod Penal, "nicio persoană nu poate fi sancţionată penal pentru o faptă care nu era prevăzută de legea penală la data când a fost săvârşită". Infracţiunea contra umanităţii a intrat în vigoare în 2014.

Nu se poate aplica o pedeapsă, ori nu se poate lua o măsură educativă, sau o măsură de siguranţă dacă aceasta nu era prevăzută de legea penală la data când fapta a fost săvârşită, se arată în articolul 2 din Noul Cod Penal. Mai precis, nu se poate aplica o pedeapsă pentru decembrie 1989 pe o infracțiune intrată în vigoare în 2014.

Iliescu NU poate fi acuzat

De asemenea, legea penală se aplică infracţiunilor săvârşite în timpul cât ea se află în vigoare.

În concluzie, dat fiind faptul că la data comiterii faptei, 1989, nu exista această infracțiune în Codul Penal, Ion Iliescu, astăzi, nu poate fi acuzat.

"L-au acuzat pe Ion Iliescu de crime împotriva umanității, articolul 439 din Noul Cod Penal... pentru că este o infracțiune care nu se prescrie. Ăștia s-au moșcăit atât de mult pe dosarul respectiv până când faptele din interior s-au prescris. Acum trag de o infracțiune inexistentă pentru a-și ascunde incompetența. Infracțiunea împotriva umanității a fost introdusă pe data de 28 februarie 2014, odată cu intrarea în vigoare a Noului Cod Penal. În Vechiul Cod nu exista incriminată această chestiune. Nu poți sancționa o persoană decât dacă a comis o faptă din 2014 încoace", a zis Eugen Nicolicea la Antena 3, în emisiunea Alessandrei Stoicescu.

Urmărire penală

Fostul preşedinte Ion Iliescu s-a prezentat luni dimineaţă, în jurul orei 9.00, la Parchetul General, unde a fost citat pentru a i se aduce la cunoştinţă că pe numele lui a fost începută urmărirea penală în dosarul "Revoluţiei" pentru săvârşirea infracţiunii contra umanităţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel