Nicolicea, atac la Predoiu: A mințit tot timpul. Am dovedit

Eugen Nicolicea
Eugen Nicolicea

Deputatul PSD Eugen Nicolicea, membru al Comisiei parlamentare speciale pentru legile Justiţiei, susține că liberalul Cătălin Predoiu a făcut un Cod Penal, când era ministru al Justiției, care favoriza infractori, în comparație cu ce va fi de acum încolo. 

”Domnul Predoiu, care ne dădea lecţii şi vorbea de dezincriminări şi de prescripţii, a propus următoarele: darea de mită - de la unu la cinci ani. Şi, dacă nu eşti funcţionar public, se reduceau cu jumătate, adică de la 6 luni la 2 ani şi jumătate, deci o micşorare de soiul acesta. Întrebaţi-l pe dânsul dacă voia să descurajeze infracţiunea de dare de mită. Traficul de influenţă - domnul Predoiu a propus de la 1 la 5 ani şi dacă nu eşti funcţionar public se reduc la jumătate, adică de la 6 luni la 2 ani şi jumătate. Întrebaţi-l pe domnul Predoiu dacă traficul de influenţă se poate sancţiona cu 2 ani şi jumătate. Abuzul în funcţie - de la 1 la 5 ani - şi respectiv dacă eşti şef de partid de la 6 luni la 3 ani. (...) Asta este descurajant? Abuzul în serviciu pe care l-am dezbătut astăzi şi care în prezent este de la 2 la 7 ani. Domnul Predoiu a propus de la 6 luni la 3 ani. Şi acum să explic - dacă e până la 3 ani, în cinci ani era fapta prescrisă - adică 2018 minus cinci ani fac 2013. Nimic înainte de 2013 nu mai dezbăteam astăzi şi ne dădea nouă lecţii despre scăderi de pedepse, despre prescripţii şi aşa mai departe. Deci am dovedit că a minţit tot timpul în şedinţa comisiei, că el, prin Codul pe care l-a făcut, proiectul pe care l-a făcut, era de partea infractorilor şi ar trebui să aibă decenţa să tacă”, a precizat Nicolicea, la finalul şedinţei Comisiei.

Ce a susținut Predoiu

Deputatul PNL Cătălin Predoiu a afirmat luni că, dacă modificările Codului penal vor trece de Parlament şi vor deveni lege, "politica penală este cel puţin pe alocuri praf". "Siguranţa cetăţeanului va fi praf, dosarele în curs - praf şi de aceea eu cred că nu greşesc dacă spun că până când această majoritate toxică PSD-ALDE-UDMR nu se face praf în Parlament România este în pericol", a afirmat Predoiu, tot la finalul şedinţei Comisiei pentru legile Justiţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel