Nicolicea, ales șef al Comisiei "Nana". Vezi funcția repartizată PDL

eugen-nicolicea
eugen-nicolicea

Luni a avut loc prima ședință a Comisiei parlamentare desemnată pentru verificarea legalității achiziției terenurilor din zona comuniei Nana, județul Călărași, pe raza căreia și familia președintelui Traian Băsescu a cumpărat 290 de hectare de teren arabil. În cadrul întrunirii, deputatul PSD Eugen Nicolicea a fost ales, în unanimitate, preşedinte al Comisiei, unde unul dintre cele două funcții de vicepreședinte revine PDL.

La prima întrunire de lucru a Comisiei "Nana", membrii componenți au primit un draft de regulament, pentru a-l studia și a aduce, la următoarea ședință, propuneri referitoare la acest document. Tot atunci vor fi desemnați și ceilalți membri ai Biroului Comisiei, respectiv secretarul și cei doi vicepreşedinţi, dintre care unul a fost repartizat PDL, scrie Mediafax.

În condiţiile în care PDL a anunţat că nu va participa la şedinţele Comisiei de anchetă, s-a stabilit să se aştepte o nominalizare din partea democrat-liberalilor.

"Dacă până data viitoare, PDL nu va ocupa această funcţie de vicepreşedinte, ea va fi repartizată altor grupuri din cadrul comisiei", a spus Nicolicea.

Care este numele Comisiei și ce trebuie să verifice

Potrivit draftului de regulament, Comisia de anchetă a celor două Camere se numeşte "Comisia parlamentară de anchetă pentru verificarea legalităţii achiziţiei terenurilor din zona comunei Nana, judeţul Călăraşi".

Obiectivele comisiei de anchetă sunt verificarea trasabilităţii terenurilor înstrăinate în perioada 1990 – 2013, pe raza comunei Nana, verificarea situaţiei subvenţiilor încasate de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură, în perioada verificată, în zona supusă anchetei, verificarea statutului juridic şi a raporturilor de proprietate asupra terenurilor din zona Nana, verificarea structurii de culturi a exploataţiilor agricole şi verificarea legalităţii tranzacţiilor cu terenuri din zona Nana, în perioada 1990-2013.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel