Nicoleta Pauliuc, preşedintele Comisiei de Apărare din Senat, diagnosticată cu cancer acum patru ani. A plâns după discurs

Facebook Nicoleta Pauliuc
Facebook Nicoleta Pauliuc

Senatorul Nicoleta Pauliuc, preşedintele Comisiei de Apărare din Senatul României, a declarat că în urmă cu patru ani a fost diagnosticată cu cancer de pancreas.

"Mulţumesc organizatorilor că mi-au dat posibilitatea de a participa la această conferinţă şi pentru că am ocazia să vorbesc despre o temă foarte importantă şi aproape de sufletul meu, şi anume susţinerea bolnavilor de cancer. Poate vă întrebaţi care este legătura între preşedintele Comisiei de Apărare cu un domeniu atât de specific cum e medicina. Din 2015, când preşedintele Klaus Iohannis a trimis spre Parlament noua strategie de apărare, conceptul de securitate cunoaşte o nouă definiţie. Vorbim de sănătate, de educaţie, de schimbări climatice. 

Dar această temă, a bolnavilor de cancer, este importantă pentru mine nu doar pentru că o abordez din punct de vedere al securităţii, ci pentru că mă număr printre cei care au avut de luptat cu această boală. Acum patru ani, am fost diagnosticată cu cancer de pancreas. Mi-a venit foarte greu să încep să vorbesc despre suferinţa mea, dar la sfatul doamnei consilier prezidenţial Lorena Păun, care mi-a spus că este important să ies, să spun, şi să dăm o şansă supravieţuitorilor, am acceptat să ies şi să le spun celor care luptă cu această boală că există speranţă şi după ce diagnosticul te loveşte crunt. M-am tratat aici în România, în spitalele din România, la specialiştii din România. Profit de această ocazie să le mulţumesc încă o dată colectivului de medici care au făcut o echipă extraordinară şi au reuşit ca azi să pot să vă adresez mesajul unui supravieţuitor de cancer şi să pot zâmbi", a declarat Nicoleta Pauliuc la conferinţa de lansare a proiectului "Furnizarea serviciilor de sănătate din programele de prevenţie, depistare precoce, diagnostic şi tratament precoce al leziunilor precanceroase colorectale" - ROCCAS II Bucureşti-Ilfov.

La finalul discursului, Nicoleta Pauliuc a plâns, semn că dezvăluirea nu a fost una uşoară. 

VEZI MAI MULTE ÎN VIDEO

Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila"  şi Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC), parteneri în cadrul proiectului antemenţionat, au anunţat că obiectivul acestuia vizează creşterea accesului la servicii accesibile, durabile şi de înaltă calitate, inclusiv asistenţă medicală şi servicii sociale de interes general, prin organizarea de programe de sănătate şi servicii orientate către prevenţie, depistare precoce, diagnostic şi tratament precoce al cancerului colorectal. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel