Nicolae Robu, "dezvăluire demnă de analele politicii"

Nicolae Robu
Nicolae Robu

Nicolae Robu, primarul Timișoarei, a făcut, în mediul online, "o dezvăluire demnă de analele politicii".

Nicolae Robu a transmis următorul mesaj: "Având în vedere că, în urma postării mele pe Facebook, prin care am criticat, fără a le dezvălui identitatea sau apartenența, gestul unor persoane care, întru sfidarea legii, hotărârilor de Consiliu Local și a regulilor de funcționare civilizată în orașul nostru, strângeau semnături într-o locație în care, pentru a asigura cetățenilor Timișoarei și turiștilor condiții optime de promenadă, fără a fi perturbați, agasați, cu diverse abordări, astfel de activități sunt interzise din 2016, s-a declanșat, pe Facebook, o adevărată agresiune verbală la adresa mea, în majoritatea covârșitoare a cazurilor din partea unor persoane din alte localități, multe chiar din străinătate, îngemănată cu o campanie de intoxicare informațională a opiniei publice, am decis să fac următoarele precizări:

1. USR Timiș -pentru că despre membri USR este vorba- a solicitat, conform reglementărilor în vigoare, aprobarea pentru strângere de semnături în campania "Fără penali în funcții publice", pentru perioada 30.03.2018 – 30.09.2018, pentru un număr de 11 locații indicate concret –vezi fotocopia atașată-, făcând, astfel, dovada cunoașterii prevederilor legale.

2. Comisia de Ordine Publică, după consultarea cu subsemnatul, a aprobat fără ezitare 9 din cele 11 locații –vezi fotocopia atașată-, respingând solicitarea doar pentru cele două locații din zona de promenadă a orașului, pentru care există o decizie de interdicție din 2016, adoptată, atunci, în semn de respect pentru timișoreni și turiștii Timișoarei și respectată de atunci de absolut toate partidele, de toate organizațiile nepartinice și de toate persoanele fizice; doar în campaniile electorale s-au făcut derogări, de care au făcut uz doar USR și alte partide mici, nicidecum partidul condus de mine în Timiș, PNL

3. Subsemnatul sunt un om ultracorect, ultracinstit și cu respect total față de lege și, prin urmare, SUBSCRIU LA IDEEA ÎN SINE DE A FACE INTERZIS PENTRU PENALI SĂ POATĂ OCUPA FUNCȚII PUBLICE. Am declarat asta de nenumărate ori! Dar, eu, ca adept al statului de drept, ca democrat autentic, consider că nimeni nu este mai presus de lege și, prin urmare, nu pot fi de acord cu atitudinea sfidătoare a USR de a încălca deliberat –atenție: nu din neștiință!- legea, în numele unei cauze nobile! Trebuie să ai tupeu să pretinzi că lupți pentru stat de drept și tu să încalci cu nonșalanță legea, să pretinzi că lupți pentru pedepsirea celor ce au încălcat legea și tu să încalci legea tocmai în contextul luptei! Consider această abordare de-a dreptul descalificantă! Ce încredere se poate avea în USR, dacă una spune și alta face, respectiv dacă merge până la a considera că i se cuvine să fie exceptat de la lege?! E plină istoria de orori comise de partide și personaje cu această mentalitate, care și-au justificat ignorarea legii prin noblețea cauzelor urmărite! Una este ce se întâmplă în revoluții și alta într-o societate organizată ca stat de drept, fie el și cu destule imperfecțiuni!

4. Agresiunea verbală a USR-iștilor la adresa mea, pentru singura "culpă" că am cerut ca și USR să respecte legea pe domeniul public în Timișoara, așa cum o face și PNL și oricine altcineva îi descalifică! Intoxicarea opiniei publice la adresa mea, calomnierea mea, de asemenea!

5. Îi asigur pe cei ce au votat cu USR, dându-i un cec în alb, neștiind nimic despre niciunul din persoanele care înseamnă USR -cum nu cred că știu nici acum- și, poate, sprijină și acum USR-ul, în speranța firească, absolut de înțeles, că ar putea fi ceva mai bun decât ce s-a văzut pe scena politică până acum, că eu îi stimez, știu că reprezintă un segment de populație educat, cu cariere de succes. Dar îi rog, totodată, să nu se lase amăgiți de enunțuri nobile, ci să vadă și ce conduită au cei ce lansează respectivele enunțuri. Eu asum tot ce spun și fac și am sperat că forțele de dreapta ne vom uni pentru a putea face față ciumei roșii, dar constat cu amărăciune că USR nu este partid de dreapta, ci doar partid cu electorat de dreapta, partid care divizează ireconciliabil dreapta românească prin conduita sa!

6. În încheiere, o dezvăluire demnă de analele politicii: la parlamentarele din 2016, noi, PNL-iștii, am primit din partea conducerii naționale înștiințarea că USR este la limită dacă intră sau nu în Parlament și că singura șansă să intre este să ne atace pe noi, PNL, iar noi să nu ripostăm, în ideea că după alegeri vom fi aliați, vom crea majoritatea și vom intra la guvernare împreună. Prima parte s-a petrecut așișderea: USR a atacat PNL, PNL n-a ripostat, USR a intrat în Parlament. Partea a doua, judecați-o singuri, vă rog!".

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy