Nicolae Robu: Consultantul artistic al Teatrului German, care a cerut adresa de mail a lui Moliere, îşi va pierde funcţia

Primarul Nicolae Robu a declarat, marţi, referitor la consultantul artistic al Teatrului German de Stat din Timişoara care a căutat adresa de mail a lui Moliere, pentru a clarifica chestiuni de drept de autor, că aceasta nu va mai rămâne în funcţie dacă se confirmă afirmaţiile respective.

'Nu ştiu, nu am auzit. Nu pot să cred! Nu pot să-mi imaginez că voia să comunice cu acel Moliere (scriitorul francez - n.r.). Mă voi apleca asupra cazului. Nu va mai fi consultant artistic dacă se confirmă ce spuneţi dumneavoastră (jurnaliştii - n.r.). Cum Dumnezeu să fie consultant artistic? Să fim serioşi!', a afirmat într-o conferinţă de presă Nicolae Robu. Informaţia respetivă a apărut în presa locală, recent, după care secretarul de stat în cadrul Ministerului Culturii, Ion Ardeal Ieremia, i-a cerut primarului Nicolae Robu, pe Facebook, să clarifice situaţia conducerii de la Teatrul German Timişoara.

'Domnule primar Robu, cu fiecare zi care trece fără să organizaţi un concurs pentru un management profesionist la Teatrul German, ne facem de mirul lumii. Distinsa din imagine (...), consultant artistic (Dumnezeule Mare!) acolo, cerea adresa de mail a lui Moliere pentru o corespondenţă pe tema dreptului de autor. Sau, mă rog, daţi-i-o dumneavoastră, dacă o aveţi', spunea Ion Ardeal Ieremia. În prezent, conducerea Teatrului German de Stat Timişoara este asigurată printr-un interimat, întrucât pe rolul instanţei se află un proces între primărie şi fostul manager, care a câştigat într-o primă instanţă cauza cu administraţia publică locală.

'Trebuie să se termine procesul, pentru organizarea unui concurs pe postul de director. Este un proces pe care l-a dorit un individ lipsit total de caracter (fostul director - n.r.), deşi se ştie bine că eu i-am propus să fie director interimar până se organizează concursul, aşa cum scria în ordonanţă. Dincolo de faptul că a câştigat în instanţă, în legislaţie scrie că se cere 'diplomă de licenţă în domeniu', nu 'preocupări şi proiecte'. Sentinţa trebuie respectată. Eu nu am vrut conflicte cu nimeni, (...) dar unii trăiesc detaşaţi în conflicte. Le convine o astfel de situaţie, nu lucrează nimic, se bazează pe o victorie în instanţă şi pe încasare de sume importante fără muncă', a explicat, marţi, primarul Nicolae Robu, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel