Nicolae Hurduc, noul ministru al Cercetării. A depus jurământul la Cotroceni

Iohannis
Iohannis

Profesorul Nicolae Hurduc a depus, luni, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Cercetării şi Inovării, în faţa preşedintelui Klaus Iohannis. 

La ceremonie au participat şi premierul Viorica Dăncilă, împreună cu o parte a Cabinetului său - vicepremierul Viorel Ştefan, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, dar şi ministrul de Interne, Carmen Dan. Alături de aceştia s-au aflat şi secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, precum şi consilierul de stat Ligia Deca. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat la sfârşitul săptămânii trecute decretul de numire a lui Nicolae Hurduc în această calitate, document care a fost publicat în aceeaşi zi în Monitorul Oficial. 

Joia trecută, premierul Viorica Dăncilă a anunţat propunerea pentru portofoliul de la Cercetare. "Am prezentat Biroului Permanent Naţional propunerea pentru ministrul Cercetării. Este vorba de domnul Nicolae Hurduc, profesor în cadrul Universităţii Tehnice 'Gheorghe Asachi' din Iaşi - Facultatea de inginerie chimică şi protecţia mediului", preciza Dăncilă. Hurduc îl înlocuieşte în funcţie pe Nicolae Burnete, care şi-a anunţat demisia pe 31 august. Interimatul a fost asigurat de vicepremierul Viorel Ştefan. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel