”Românii din Spania pot avea, din acest an, dublă cetățenie”. Anunțurile lui Nicolae Ciucă

Sursa foto: Facebook Nicolae Ciucă
Sursa foto: Facebook Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă, președintele Partidului Național Liberal, a vorbit despre vizita făcută în Spania.

"Vizita în Spania a început astăzi cu o întâlnire cu omologul Pedro Rollan Ojeda, cu care am discutat despre importanța diplomației parlamentare în relația bilaterală dintre țările noastre. Împreună, putem identifica soluții comune la problemele celor două societăți, îmbunătățind relațiile politice, comerciale și culturale.

Am fost impresionat de cuvintele calde, deosebite, cu care președintele Senatului Spaniei vorbește despre românii stabiliți aici. Comunitatea românească din Spania are o vastă experiență de muncă, este o resursă de înaltă calificare și are o mentalitate occidentală. Ca urmare a demersurilor pe care le-am inițiat ca prim-ministru, românii din Spania pot avea, din acest an, dublă cetățenie.  Statul iberic mai are asemenea acorduri în Europa doar cu vecinii săi, Portugalia și Franța.

În întâlnirea pe care am avut-o, ulterior, cu președinții Comisiilor parlamentare de Apărare și de Afaceri Externe, am discutat despre oportunitățile de colaborare dintre țările noastre în domeniul industriei de apărare. Cunosc potențialul în fabricarea de armament și muniție, vehicule blindate și material explozibil. Și cred că avem acum ocazia de a iniția colaborări solide în cercetare-dezvoltare între România și Spania", a transmis Nicolea Ciucă pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel