Coronavirus - COVID 19
România în stare de urgență
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642
sau la adresa de e-mail [email protected]

NICOLAE CIUCĂ, ȘEF STAT MAJOR: Klaus Iohannis va semna decretul de numire pentru generalul locotenent

[] []

28 dec 2014 / 22:48
Foto: ziuaveche.ro
Foto: ziuaveche.ro

Președintele Klaus Iohannis va semna săptămâna viitoare decretul de numire în funcție a noului șef al Statului Major General, generalul locotenent Nicolae Ciucă, propus de Guvern pentru această funcție.

Mandatul de patru ani al actualului şef al Armatei Române, generalul Ştefan Dănilă, se încheie pe data de 1 ianuarie 2015. Ceremonialul de predare-primire a funcţiei de şef al SMG va avea loc în data de 5 ianuarie 2015, anunță ziuaveche.ro.

Potrivit Legii nr. 346 din 21 iulie 2006, şeful Statului Major General este militarul cu rangul de conducere cel mai înalt din Armată. El este numit de preşedintele României, la propunerea ministrului Apărării Naţionale, cu avizul primului-ministru, pentru o perioadă de 4 ani, cu posibilitatea de prelungire cu până la un an. 

În funcţia de şef al Statului Major General poate fi numit locţiitorul acestuia sau unul dintre şefii categoriilor de forţe ale armatei. În momentul de faţă, generalul Ciucă îndeplineşte funcţia de locţiitor al şefului SMG. Nicolae Ciucă face parte din grupul generalilor deşertului, având experienţa războaielor din Afganistan şi Irak. El a fost comandantul primului batalion dislocat în Afganistan, în vara anului 2002, când se afla la comanda Batalionului Scorpionii Roşii.

Vezi și: Generalul Nicolae Ciucă, la comanda Statului Major al Forţelor Terestre

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


dcn.n-nxt.25