Nicolae Ciucă audieri. Șerban Nicolae: Trecerea de la șef SMAp la ministru nu e de bun augur

Nicolae Ciucă, desemnat de PNL pentru MApN, a declarat la audierea din Parlament că nu este membru de partid, însă a acceptat să preia funcția de minstru din motive tehnice. La audiere, senatorul Șerban Nicolae a spus că trecerea de la Statul Major al Apărării la guvern nu este de bun augur.

„CV-ul domnului candidat este mai bogat decat programul de guvernare pe domeniul Apărării. Din punct de vedere militar, aveți toată admirația mea, dar din punct de vedere politic, am mari indoilei, pentru că nu ați început cum trebuie. Cunosc un caz celebru de fost șef al Statului Major al armatei americane care a devenit politician, dar au trecut 8 ani intre cele două funcții. Trecerea dumneavoastră directă de pe poziția de șef al Statului Major al Apărării (SMAp) pe cea de ministru nu mi se pare de bun augur", i-a spus senatorul Șerban Nicolae lui Nicolae Ciucă în audierea din comisia de specialitate, scrie Mediafax.

Acesta i-a mai spus generalului în rezervă că ministrul Apărării face parte din echipă politică și se bazează pe ceilalți membri ai Guvernului.

„Mă îndoiesc că îi cunoașteți foarte bine în așa fel încât să puteți pune în aplicare ce v-ați propus. Urmărind programul de guvernare, (...) am observat lucruri bune, dincolo de partea de lozinci, de clișee, de un limbaj de lemn greu de explicat la 30 de ani de la Revoluție. Partea bună este că veți continua, întări, aprofunda. Va exista continuitate", a mai spus senatorul PSD.

„Nu sunt membru de partid"

În replică, Nicolae Ciucă a mai spus că a acceptat provocarea de a prelua portofoliul MApN „într-o abordare pur tehnică".

„În momentul de față, cum înțeleg eu omul politic nu sunt membru de partid, nu am participat la nicio ședință, mi-am înțeles rolul tehnic în Guvern. Am acceptat provocarea într-o abordare pur tehnică. De ce am introdus obiective pe termen mediu și lung? Indiferent cum vrem să privim Armata, deciziile luate au efecte pe termen mediu și lung", i-a raspuns Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă a primit, marți, aviz favorabil în comisia de specialitate din Parlament în urma audierii acestuia. Generalul în rezervă este propunerea PNL pentru Ministerul Apărării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel