Nicolae Bănicioiu: De ce această presiune isterică?

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a dat mai multe explicaţii, luni, la România TV, legate de transferul victimelor de la Colectiv în străinătate, respingând, totodată, teorii ale conspiraţiei vehiculate pe reţelele de socializare.

"De ce această presiune isterică? Nu ştiu. Îmi reproșez doar că nu am avut timpul necesar să vorbesc cu toată lumea şi a explica. (...) Eu am spus de la început că rog pe toată lumea să își păstreze calmul. Transferurile au fost facute, în primul rand, pentru a decompensa - pentru că intrăm într-o a doua etapă de tratament - pentru a decongestiona și a crea mai mult spatiu pentru cei care raman în România și pentru a le putea asigura un tratament la fel de bun ca în altă parte. Medicii din România îşi fac datoria la fel de bine, iar transferurile sunt numai în situaţia în care situaţia medicală o impune", a explicat ministrul ministrul Bănicoiu.

De asemenea, întrebat despre scenariul că, prin transferurile în strănănate, autorităţile române vor doar să scape de responsabilitate, Bănicioiu a mai spus: "Nu, în niciun caz. Noi încercăm să îi salvăm pe toți. (...) Să nu ne mai luăm după ce spune Facebook sau nu știu cine pe la nu știu ce emisiune. Medicii români își dau acordul doar dacă consideră pacientul stabil" și în colaborare cu medicul străin, a adăugat Ministrul Sănătății, care a îndemnat la calm și să se asculte numai expertiza medicală. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel