Neurologii SCJU Sibiu, medaliaţi cu aur la o competiție internațională

Neurologii SCJU Sibiu, medaliaţi cu aur pentru al doilea an consecutiv de către Societatea Europeană de AVC.

Pentru al doilea an la rând, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, prin dna Conf.univ. Dr. Corina Roman Filip, medicul şef al Secţiei Clinice Neurologie a SCJU Sibiu alături de colectivul secţiei, a fost premiat cu medalia de aur de către Societatea Europeană de AVC (ESO) pentru raportarea în Registrul European de AVC a tuturor accidentelor vasculare tratate cu proceduri de recanalizare (tromboliză), se arată într-un comunicat de presă. 

Tromboliza intravenoasă este o metodă terapeutică netraumatizantă care constă in injectarea unei substanţe trombolitice, care se administrează intravenos şi dizolvă cheagul de sânge care blochează circulaţia.

Tratament performant pentru AVC



SCJU Sibiu, prin Secţia Clinică Neurologie este unul dintre centrele din România unde se aplică procedurile de tromboliză, acesta fiind un tratament performant în faza acută de AVC ischemic.

"Suntem încântaţi că facem parte din programul de tromboliză intravenoasă şi mulţumim Consiliului Judeţean Sibiu pentru sprijinul acordat pentru derularea acestui program în cadrul spitalului, precum şi tuturor medicilor titulari şi rezidenţi din cadrul secţiei. În cadrul clinicii de neurologie a SCJU Sibiu s-au tratat, in perioada ianuarie 2019 si pana in prezent,1010 pacienţi cu AVC ischemic,148 dintre aceştia au beneficiat de procedurile de tromboliză, încadrându-se în fereastra în care acestea au putut fi aplicate, 125 de pacienţi având evoluţie favorabilă iar 23 au decedat. De menţionat ca in recomandările internaţionale la momentul de fata se încadrează pentru tromboliză intravenoasa (chimica) aproximativ 5% din pacienţii cu AVC ischemic. La pacienţii care prezintă AVC ischemic cu tromboză de vas mare (artera carotida interna, artera sylviana în segmentul M1, artera bazilară) au recomandare de prima intenţie în primele 6, maxim 12 ore de la debut proceduri de recanalizare mecanică - trombectomie", precizează Conf.univ. dr. Corina Roman Filip.

Alături de SCJU Sibiu, la congresul SNR au mai fost premiate cu medalia de aur pentru raportări în Registrul European AVC şi alte instituţii medicale din ţară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel