Netcity. Sorin Grindeanu, nou proiect lansat în consultare publică

Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a lansat luni în consultare publică tarifele maxime de acces la reţeaua Netcity, persoanele interesate fiind invitate să formuleze şi să transmită observaţii şi propuneri până la data de 31 octombrie 2018, a anunţat, luni, ANCOM. 

"Lansăm astăzi în consultare publică modelul de calcul al costurilor serviciilor de acces oferite furnizorilor de reţele publice de comunicaţii electronice şi tarifele maxime rezultate pe baza acestui model pentru accesul la infrastructura fizică a proiectului Netcity. În elaborarea acestui model, am avut în vedere stabilirea tarifelor în funcţie de costuri, respectând criteriile de transparenţă, obiectivitate şi proporţionalitate. În perioada următoare, vom supune consultării publice şi un proiect de decizie privind condiţiile tehnice şi economice în care să se realizeze accesul furnizorilor la infrastructura Netcity", a declarat Sorin Grindeanu, preşedintele ANCOM. 

Astfel, tarifele maxime practicate de Netcity Telecom nu vor depăşi 75,97 euro/km/lună pentru serviciul Tubecity Transport; 3,02 euro/buc. pentru serviciul Tubecity Racord tip A (lungime maximă 20 metri); 10,87 euro/buc. pentru serviciul Tubecity racord tip B şi special (lungime peste 20 metri); 8,03 euro pentru serviciul de închiriere Branşament FTTB. 

Tarifele maxime stabilite nu includ TVA

În prezent, tarifele practicate de Netcity Telecom sunt: între 85 şi 120 euro/km/lună pentru serviciul Tubecity Transport, în funcţie de gradul de utilizare; 10 euro/buc. pentru serviciul Tubecity Racord tip A; între 20 şi 50 euro/buc. pentru serviciul Tubecity racord tip B şi racord special; între 10 şi 15 euro pentru serviciul de închiriere Branşament FTTB, în funcţie de gradul de utilizare. Potrivit Autorităţii, tarifele serviciilor au fost fundamentate în funcţie de costuri, pe baza unui model de calculaţie realizat în conformitate cu un sistem de criterii transparente, obiective şi justificate, utilizând drept standard costurile istorice. 

Reglementare a condiţiilor tehnice de acces la reţea

"La elaborarea modelului de cost privind tarifele de acces la canalizaţie, bazat pe metoda costurilor complet alocate, Autoritatea a ţinut cont de necesitatea aplicării unor principii şi metodologii conforme cu practica şi legislaţia europeană, respectând principiul nediscriminării, obiectivităţii, cauzalităţii şi proporţionalităţii", precizează ANCOM. În perioada următoare, ANCOM va supune consultării publice şi un proiect de decizie a preşedintelui prin care se vor impune condiţiile tehnice şi economice prin care se va face accesul la infrastructura Netcity. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel