Nestle, scandal uriaș: Apă de la robinet de 900 de milioane de dolari pe an

Compania Nesle este acuzată că a vândut, sub denumirea unui brand premium, apă de la robinet în ultimii 10 ani. 

Valoare de care ar fi vândut anual apă de la robinet s-ar ridica la 900 de milioane de dolari. Izvorul din care Nestle susține că ar fi îmbuteliat apa ar fi secat în urmă cu 50 de ani, scrie Wall Street Journal, citat de zf.ro

Poland Spring este produsul pe care l-ar fi vândut în acest mod Nestle. Apa ar fi ”o fraudă colosală, promovată împotriva consumatorilor americani” arată un proces inițiat în această săptămână în Conneticut, care acuză că presupusa ”100% apă de izvor” este apă de la robinet. 

Reclamanţii susţin, în cele 325 de pagini ale documentului prin care a fost intentat procesul, că Nestle a vândut în tot acest timp apă de la robinet purificată, nu apa de izvor ”care simbolizează puritate şi înaltă calitate, impunând preţuri premium”.

[citeste si]

Compania menţionează 8 izvoare diferite ca surse pentru apa Poland Spring dar reclamanţii spun că nu există dovezi că şase dintre aceste izvoare ar exista în realitate şi că celelalte două au secat în urmă cu mai bine de 50 de ani.

Nestle a respins acuzaţiile, declarând că ”nu au nicio bază reală şi că sunt doar o încercare de a manipula sistemul legal pentru câştiguri personale. Poland Spring este 100% apă de izvor”.

Alt scandal în Conneticut cu privire la Poland Spring

Nu este primul scandal din jurul brandului Poland Spring. În 2003, tot în Conneticut a mai fost deschis un proces. Atunci acuzațiile erau că izvorul este situat deasupra unei foste ghene de gunoi şi sub un sit unde erau depozitate ilegal excremente umane. Compania a negat acuzaţiile şi atunci, dar a fost de acord să doneze spre asociaţii caritabile, aproape 10 milioane de dolari în următorii 5 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel