Nelu Iordache-Ambasada Olandei. Bogdan Chirieac: Semne de întrebare

Analistul Bogdan Chirieac a comentat reacția Ambasadei Olandei cu privire la petrecerea revelionului de către ambasadoarea Stella Ronner-Grubacic cu familia lui Nelu Iordache. 

Bogdan Chirieac spune că evenimentul relatat de presă nu o dezonorează pe ambasadoarea Olandei, dar că reacția ambasadei ar putea ridica noi semne de întrebare. 

"Eu nu înțeleg de ce doamna Ambasador face atâta tevatură pentru acest așa-zis eveniment. Doamna Ambasador este unul dintre diplomații acreditați la București care înțelege perfect ce se întâmplă astăzi în România. Bun, conducerea hotelului a pus-o la masă cu Nelu Iordache. Soțul său este om de afaceri, cine știe dacă l-o fi cunoscut la un moment dat și pe Nelu Iordache. Sunt aceste lucruri care, mă rog, nu o dezonorează pe doamna Ambasador. Dacă ai stat la masă lângă cineva, de la nivelul domniei sale, te uiți unde te așezi. Îți alegi, domle', uite mai vine cutare la masă. Și atunci dacă vei considera inconfortabilă persoana care vine, te ridici și pleci, sau soliciți o altă masă. Nu a fost forțată să stea la masă cu Nelu Iordache. Din acest punct de vedere, sigur, comunicatul Ambasadei este lămuritor și în același timp ridică noi semne de întrebare," a spus Bogdan Chirieac la România TV.

Totodată, potrivit EVZ, ambasadoarea Olandei și soția lui Nelu Iordache au copiii la aceeași grădiniță. 

Ambasada Olandei la București a transmis astăzi un mesaj de clarificare în contextul în care ambasadoarea Stella Ronner-Grubacic ar fi petrecut Revelionul cu familia lui Nelu Iordache, recent condamnat la închisoare, în primă instanţă, pentru deturnare de fonduri.

"Doamna ambasador Stella Ronner-Grubacic şi familia sa au petrecut o vacanţă de ski privată în Poiana Braşov. Doamna Ronner-Grubacic nu se afla acolo în calitatea sa oficială", se arată în mesajul publicat pe facebook de Ambasada Olandei. 

Totodată, este menţionat şi că hotelul unde a fost cazată familia ambasadoarei "a organizat o cină cu ocazia Revelionului, la care au participat sute de invitaţi" şi că "nu a existat nicio consultare prealabilă cu doamna ambasador cu privire la amplasarea la masă".

"Olanda urmăreşte activ evoluţia statului de drept în România, referitor la care recent a fost făcută o declaraţie, împreună cu alte şase ţări europene, în data de 21 decembrie", se încheie mesajul Ambasadei Olandei la Bucureşti, pe Facebook.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel