Nelu Barbu, după abrogarea numirii în funcția de consul: Dancă, declarație incalificabilă, absolut înfiorătoare

Nelu Barbu a vorbit despre decizia Guvernului Orban de a abroga numirea sa în funcția de consul al Shanghai-ului.

Nelu Barbu a declarat, pentru Mediafax, că decizia Guvernului Orban de a abroga hotărârea de numire a sa în funcția de consul la Shanghai nu are un fundament solid, fiind cel mai probabil o comandă politică. El a adăugat se creează intenționat o confuzie între numire și prezentare la post.

Hotărârea de Guvern adoptată miercuri de Guvernul Orban nu are un fundament solid. Să spui despre un act normativ publicat în Monitorul Oficial că nu a produs efecte juridice arată fie necunoașterea legislației, fie o comandă politică. Dacă ar fi făcut o minimă verificare, domnul Orban ar fi aflat că sunt destul de multe efecte ale hotărării de guvern pe care a abrogat-o astăzi. În plus, se crează intenționat o confuzie inadmisibilă juridic între numire și prezentare la post", a declarat Nelu Barbu, pentru Mediafax.

Demisia lui Ionel Dancă

Fostul purtător de cuvânt susține că Ionel Dancă ar trebui să demisioneze din funcția de șef al Cancelariei premierului, după declarațiile făcute „despre soarta purtătorilor de cuvânt".

„Mai mult, declarația incalificabilă a șefului Cancelariei prim ministrului României -asta e soarta purtătorilor de cuvânt -, în încercarea de a justifica actul adoptat de Guvern, întărește ipoteza că decizia nu are legătură cu profesionalismul sau cu experiența în diplomație. Pentru această declarație absolut înfiorătoare, domnul Dancă ar trebui să renunțe urgent la funcția de coordonator al activității de comunicare a Guvernului României", a subliniat Nelu Barbu.

Ce spune Ionel Dancă 

Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului, a declarat, miercuri, referitor la abrogarea numirii lui Nelu Barbu în funcția de consul la Shanghai, că Hotărârea de guvern nu a produs efecte juridice, iar misiunea nu fost încă preluată de acesta."Asta este soarta purtătorilor de cuvânt", a mai spus el.

"Hotărârea de guvern respectivă nu a produs efecte juridice, iar misiunea nu a fost preluată de persoana respectivă. Asta este soarta purtătorilor de cuvânt", a declarat șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, care are în coordonare și activitatea de comunicare a Executivului.

Guvernul a adoptat miercuri o hotărâre pentru abrogarea deciziei de numire a lui Nelu Barbu în funcția de consul la Shanghai.

Pe 14 octombrie, fostul purtător de cuvânt al Guvernului Nelu Barbu, fusese numit, printr-o decizie a Vioricăi Dăncilă în funcția de consul la Shanghai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel