Negrescu, comisar european. Ursula von der Leyen, îndoieli după propunerea României. Apel către Dăncilă și Iohannis

Klaus Iohannis, discutie cu Ursula von der Leyen - Foto Twitter Klaus Iohannis
Klaus Iohannis, discutie cu Ursula von der Leyen - Foto Twitter Klaus Iohannis

Comisia Europeană (CE) consideră că ''există îndoieli serioase'' că noua propunere de comisar european din partea României a fost făcută de guvernul român ''în mod legitim'', întrucât acesta nu s-a coordonat cu preşedintele Klaus Iohannis, a declarat miercuri la briefingul de presă zilnic purtătoarea de cuvânt a CE, Mina Andreeva, adăugând însă că la ora actuală nu poate fi vorba despre o acceptare sau o respingere de către Ursula von der Leyen a noii candidaturi a României pentru postul de comisar european, Victor Negrescu.

Această nouă propunere din partea guvernului interimar din România în mod evident nu a fost coordonată cu preşedintele României. Date fiind provocările şi oportunităţile şi ce urmează, este în interesul tuturor ca Europa să avanseze fără a mai întârzia şi, oricine ar fi candidatul român, el trebuie să fie acceptabil pentru preşedinta-aleasă (a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, n.red.) şi trebuie de asemenea să obţină sprijinul necesar în Parlamentul European, a indicat Mina Andreeva.

Nu este vorba despre da sau nu sau despre o respingere, dar există îndoieli serioase că nominalizarea României a fost făcută în mod legitim de către guvernul interimar actual, este aşadar o chestiune care acum trebuie văzută în România, a mai spus ea.

Premierul interimar Viorica Dăncilă l-a propus pe fostul ministru delegat pentru Afaceri Europene Victor Negrescu pentru funcţia de comisar european din partea României. Însă preşedintele Klaus Iohannis susţine că premierul demis, Viorica Dăncilă, nu are nicio legitimitate de a propune un candidat din partea României pentru poziţia de comisar european şi îi solicită să nu transmită nicio astfel de nominalizare preşedintelui ales al CE, Ursula von der Leyen.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel