Negoiță, replică la atacul lui Pleșoianu: Și eu simt nevoia să ies în Piața Victoriei

Primarul Robert Negoiță a răspuns atacului deputatului PSD, Liviu Pleșoianu care i-a reproșat că prin anumite declarații a aderat la protestul Rezist și a părăsit convingerile social-democrate.  

Negoită constată că declarația pe care a făcut-o recent, referitor la românii care protestează în Piața Victoriei și despre care spunea că sunt în stradă fiindcă "unii ticăloși nu își fac treaba sau nu și-o fac așa cum ar trebui", a trezit și interesul "unui prezidențiabil, mai precis al domnului Liviu Plesoianu".

"Am citit opinia dumnealui și vreau să îi răspund, cu atât mai mult cu cât, domnia să se dorește Președintele țării, deci reprezentantul tuturor românilor.  Stimate domnule Plesoianu, cetățenii care protestează în Piață Victoriei sunt români. Adică tocmai oamenii cărora va doriți să le fiți Președinte. În calitate de primul om al unui stat, așa cum vreți să ajungeți, sarcină dumneavoastră este să îi reprezentați echidistant și corect pe toți cetățenii respectivului stat. Mai mult, să nu semănați ură și nici să nu încurajați un comportament care să ducă la dezbinare. Cât despre declarația mea, da, este o afirmație în care cred și care nu prezintă vreun punct de vedere nou. Eu am fost și rămân consecvent și mereu am susținut că este nevoie că noi toți, din administrația locală, centrală sau simplii cetățeni, să ne facem treabă corect și serios", a scris Negoiță pe pagina sa de Facebook  

Motive de protest

Primarul Sectorului 3 enumeră și câteva motive pentru care simte câteodată nevoia să protesteze împotriva Guvernului. "Aș vrea să reiterez ceea ce am spus și cu alte ocazii. Da, și eu simț nevoia uneori să ies în Piață Victoriei și va voi enumera două dintre nemulțumirile mele, implicit motivele pentru care aș face asta: 

1) lipsa transparenței în ceea ce înseamnă cheltuirea banului public și în ceea ce ține de procesul decizional
2) lipsa unui cadru legislativ coerent și clar, care să ne ajute să ne facem treaba fără blocaje, în mod transparent, rapid și corect.

Negoiță, primarul tuturor locuitorilor Sectorului 3

Primarul îi mai transmite lui Pleșoainu că este primarul tuturor locuitorilor Sectorului e nu doar al celor care l-au ales ca membru al PSD. "Nu am înțeles, din ceea ce ați afirmat, sintagmă “primar PSD”. Țin să va aduc la cunoștință că eu sunt Primarul Sectorului 3, deci al tuturor cetățenilor din Sectorul 3. În final, stimate domnule Plesoianu, v-aș mai preciză faptul că și eu sunt român și, implicit, prin dorință de a fi Președinte, dumneavoastră va doriți să mă reprezentați și pe mine. Eu cred că nu intenționați, prin urmare, să-i instigați pe alți români împotrivă mea. Și că aveți capacitatea, încă de pe acum, în așteptarea solemnului moment al depunerii unui jurământ la Cotroceni, așa cum tintiti, să fiți un model și un mediator între puterile statului, între stat și societate, precum și între noi toți, cetățenii români", mai scrie primarul Negoiță

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel