EXCLUSIV  Negocieri pentru guvernare. Năsui, USR: Cu noi, lucrurile nu merg așa! Nu vom fi degeaba

Claudiu Năsui a vorbit în exclusivitate despre programul de guvernare făcut de Nicolae Ciucă. 

Claudiu Năsui, vicepreședintele USR, s-a aflat astăzi în direct în emisiunea ”Ce se întâmplă”, moderată în direct la DC News și DC News TV de către jurnalistul Răzvan Dumitrescu. 

Întrebat dacă va reuși premierul desemnat Nicolae Ciucă să prezinte până sâmbătă programul de guvernare și propunerile de miniștri, politicianul a răspuns: 

”Ce pot să vă spun eu este pe partea de USR și pe partea negocierilor cu USR-ul. Cu noi nu au loc negocieri serioase. Au avut loc conversații telefonice între Dacian Cioloș, președintele partidului, și domnul Ciucă, dar toate vizau o susținere în orb. ”Vă rugăm, votați-ne”, ”E nevoie să ne votați”. Lucrurile nu merg așa și noi am văzut deja în cele opt luni de guvernare cum funcționează exact lucrurile. Poți să ai și participare într-un Guvern și să fii blocat la fiecare nivel de un prim-ministru. Deci nu e suficient doar să fim acolo. Ar trebui și să agreăm niște pași de reforme de care de data asta să ne ținem. Documentul de colaborare este programul de guvernare, acela e contractul pe care îl semnează practic. (...) Nu putem să ducem în instanță alte partide, că nu își respectă angajamentele. Pentru că dacă s-ar face asta probabil că promisiunile politicienilor ar avea altă natură. Ceea ce nu e o idee rea dacă stau să mă gândesc. Programul trecut de guvernare nu a fost respectat și atunci și noi trebuie să alegem. Fie vrem să fim la guvernare, partid balama, adică suntem și noi acolo, pentru că avem și noi niște voturi în Parlament și pentru că susținem coaliția, dar nu facem nicio reformă, fie suntem la guvernare și facem reforme. Dintre acestea două, USR-ul a ales clar că nu vom fi degeaba”, a declarat Claudiu Năsui. 

Ciucă va depune programul de guvernare până sâmbătă seara

Premierul desemnat Nicoale Ciucă spune că va depune lista nominală a miniștrilor și programul de guvernare până sâmbătă seara. Săptămâna viitoare Guvernul va intra în Parlament: „îmi voi juca șansa până la capăt. Nu îmi depun mandatul în niciun caz”.

Premierul desemnat Nicoale Ciucă, întrebat miercuri despre eventuala depunere a mandatului, spune că nu și-l va depune „în niciun caz”.

Legat de faptul că Dacian Cioloș l-ar fi sfătuit să își depună mandatul, Ciucă spune: „în această perioadă știți că sunt foarte multe sfaturi și atunci pe masa de negociere venim cu elemente care cu adevărat sunt serioase și ne pot duce către un demers care să asigure țării un guvern”.

În condițiile în care termenul la care Guvernul Ciucă trebuie să ceară votul de învestitură expiră sâmbătă seara, premierul desemnat spune că până atunci vor fi depuse la Parlament lista Cabinetului și programul de guvernare.

Citește mai multe aici!

AFLĂ MAI MULTE DIN VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel