Negocieri la Bruxelles. Mircea Diaconu: Cea mai importantă VICTORIE

Europarlamentarul Mircea Diaconu a anunțat că a încheiat negocierile inter-instituționale asupra raportului legislativ intitulat "2018, Anul European al Patrimoniului Cultural".

"Am încheiat cu succes negocierile inter-instituționale asupra raportului legislativ intitulat "2018, Anul European al Patrimoniului Cultural", pe care l-am elaborat la sfârșitul anului trecut. Pentru mine, cea mai importantă victorie obținută este includerea Parlamentului European în toate aceste acțiuni care vor avea loc pe parcursul anului viitor, cele mai multe dintre acestea fiind destinate conservării și promovării moștenirii noastre culturale comune," a declarat Mircea Diaconu în urma rundei finale de negocieri desfășurate între statele membre, Parlament și Comisia Europeană.

Ca urmare a acestor discuții, va fi alocată suma de 8 milioane euro pentru organizarea, în 2017, și desfășurarea, în 2018, a Anului European al Patrimoniului, Mircea Diaconu reușind să obțină garanții că această inițiativă nu va avea un impact financiar negativ asupra altor programe europene din domeniul cultural.

Dincolo de conceptul de sărbătoare jubilară, inițiativa Anului European al Patrimoniului are și un potențial real de dezvoltare a anumitor sectoare culturale și creative din Europa.

"Având în vedere că autoritățile naționale vor fi direct implicate în stabilirea și implementarea programului de acțiune pentru 2018, sper ca țara noastră să vină cu propuneri serioase, de pe urma cărora să beneficieze în primul rând operatorii culturali români," a concluzionat eurodeputatul, vicepreședinte al Comisiei pentru Cultură și Educație a Parlamentului European.

[citeste si]

Raportul elaborat de Mircea Diaconu pe tema "2018, Anul European al Patrimoniului Cultural" va fi supus în scurt timp votului în plenul Parlamentului European. Desemnarea anului 2018 ca An European al Patrimoniului Cultural a avut loc ca urmare a adoptării de către forul legislativ, în septembrie 2015, a unui alt raport elaborat de Mircea Diaconu, document intitulat "Către o abordare integrată a patrimoniului cultural european".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel