EXCLUSIV  Negocieri dificile în UE pentru Planul de Redresare Economică, dezvăluie Stanishev: Putem depăși criza doar UNIȚI. Individual, nimeni nu va fi în siguranță

Foto Facebook Sergei Stanishev
Foto Facebook Sergei Stanishev

Sergei Stanishev, președintele Partidul Socialiștilor Europeni, a vorbit, în emisiunea ”Din culisele Europei- All about EU”, realizată de Claudia Țapardel la DCNews, despre pandemie și cum este ea văzută din instituțiile europene, ce negocieri dificile au fost purtate, dar și ce schimbări s-au făcut.

Răspunsul UE la criză, primul pas

”Putem trece peste această criză și o putem depăși doar dacă suntem uniți. Individual, nimeni nu va fi în siguranță. De aceea, din prima zi a acestei crize, familia socialistă a fost foarte clară cu privire la cum putem să depășim criza, să ajutăm statele membre și oamenii, pentru că oamenii suferă din cauza din cauza insecurității cu privire la locurile lor de muncă, se îngrijorează cu privire la sănătatea lor și a celor apropiați. De aceea, avem nevoie de un răspuns european puternic din punct de vedere medical și de unul economic. Deși am putea spune că-n primele săptămâni am avut o reacție europeană încetinită, a fost normală, pentru că măsurile sanitare și de carantină trebuiau să fie luate de către guvernele naționale, pentru că ei cunoșteau cel mai bine situația, de la firul ierbii, și puteau decide ce este mai bine în funcție de circumstanțele concrete. Dar, foarte rapid, Comisia Europeană și instituțiile europene, în general, au luat o serie de măsuri din primele săptămâni. Peste 37 de miliarde de euro au fost direcționate către statele membre, cu scopul de a răspunde nevoilor imediate ale sistemului medical, pentru a-i plăti pe cei care lucrează în sistemul medical, doctori, asistente, pentru a ajuta companiile care nu aveau cum să lucreze, să producă, să vândă. Și acesta a fost doar primul pas.” a spus Sergei Stanishev, în interviul DCNews

”Negocieri serioase și dificile”

Liderul PES a precizat că eforturile efective, după acest prim pas, au fost pentru crearea unui Plan Economic de Redresare, unul mai cuprinzător. ”Dacă privim retrospectiv, cineva abia dacă-și poate imagina câte lucruri s-au schimbat în politica economică a UE” a punctat el. ”Multe dintre vechile mantre ultra-liberal-conservative au fost abandonate sau, cel puțin, puse deoparte pentru momente” a punctat Sergei Stanishev. 

”Atunci când ai o criză ca asta, care lovește toate țările, toate sectoarele de activitate, atunci ai nevoie de un răspuns de la nivel european, care să compenseze aceste blocaje asupra economiei, afacerilor și a populației” a precizat liderul PES, care s-a arătat a fi ”foarte fericit că după multe luni de negocieri serioase și dificile, Consiliul European a acceptat, Planul European de Redresare Economic”. ”Acesta este un lucru foarte important care a fost făcut” a întărit liderul european. 

Vezi mai mult în video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel