Neculai Onţanu, schimbare de partid

Neculai Onţanu, fostul primar al sectorului 2, a depus la Tribunalul Bucureşti actele pentru înfiinţarea unui nou partid, intitulat 'Ader la Democraţie, Educaţie şi Reconstrucţie'.

Potrivit portalului instanţelor, cererea de acordare a personalităţii juridice pentru Partidul Ader la Democraţie, Educaţie şi Reconstrucţie a fost depusă la tribunal pe data de 1 martie. Partidul îi are ca membri fondatori pe Neculai Onţanu (preşedinte), medicul Ioan Gherghina şi Marius Cosmescu, fost membru UNPR sector 2 şi consilier local.

Deocamdată, nu a fost stabilită o dată pentru dezbaterea acestei cereri. Cei trei au înfiinţat, în noiembrie 2016, Asociaţia pentru Democraţie, Educaţie şi Reconstrucţie (ADER) 'Om între Oameni', care îl are ca preşedinte de onoare pe profesorul Mircea Coşea, preşedinte executiv fiind Neculai Onţanu.

De asemenea Marius Cosmescu este vicepreşedinte al Asociaţiei ADER iar Ioan Gherghina este coordonatorul Departamentului pentru strategii şi activităţi în domeniul educaţiei sanitare şi asistenţei medicale. Conform paginii de internet a Asociaţiei, din ADER mai fac parte generalul Mihail Orzeaţă, criticul de artă Ruxandra Garofeanu, generalul Vasile Ciornei şi jurista Iulia Elena Nistor.

[citeste si]

Neculai Onţanu a fost membru al Partidului Socialist al Muncii, al PSD şi UNPR, fiind primar în sectorul 2 al Capitalei timp de patru mandate (2000-2016). În iunie 2016, Neculai Onţanu a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită, fiind acuzat că a acceptat promisiunea unor foloase materiale de la Cristi Borcea, beneficiar al unor drepturi litigioase, pentru ca în schimb să faciliteze procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza sectorului 2. În iulie 2017, Curtea de Apel Bucureşti a decis să înceteze procesul penal împotriva lui Onţanu, deoarece faptele s-au prescris.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel