Neamțu: Vreau să mor când nu mai pot munci

mihail-neamtu1
mihail-neamtu1

Liderul Partidului Noua Republică, Mihail Neamțu, aflat în campanie electorală pentru un mandat de parlamentar, susține că "Ne place sau nu ne place, România nu întinerește", ori, în contextul unui viitor nu foarte optimist pentru cei care vor deveni pensionari, candidatul ARD spune că "preferă să moară  atunci când nu mai poate munci cu brațele ori cu capul".

Mihail Neamțu, constată, pe pagina sa de socializare, că "Aproape 3 milioane de români au plecat: oameni în putere, energici, îndrăzneți, creativi. Un experiment fără precedent în ultimul secol. Puțini s-au întors acasă și chiar mai puțini s-au întors pentru a face politică... :-) Foarte mulți alegători cu care discut în campanie sunt la vârsta pensionării. Aproape toți oamenii peste 60 ani mi-au spus să avem grijă de pensiile lor. Când ești singur, fără susținerea familiei lărgite și trădat de birocrația sau cleptocrația Statală, ce mai poți să speri?", a scris liderul NR, pe Facebook, după care trece, din nou, la atacul împotriva premierului Victor Ponta.

"La această întrebare, răspunsul meu e simplu: nu așteptați nimic de la Victor Ponta. Premierul e interesat mai mult de oastea lui Dogaru decât de reducerea deficitului fondului de pensii. Ponta a făcut tot ce-a putut ca să ajungem la creștere economică ZERO în 2012. Or, fără creștere nu putem discuta de o indexare sustenabilă (care să corecteze inflația dezlănțuită tot sub Guvernarea USL). Dacă vom mări pensiile în contextul unei creșteri economice ZERO, atunci vom sacrifica total investițiile pentru 2013. Asta înseamnă pensii mai mici (și deficite mai mari) în 2014", explică, în continuare Neamțu, precizând că, așa cum susțin și mulți specialiști, "în absența unor reforme structurale și a unei relansări demografice naturale, pensiile în anul 2035 vor fi de maxim 20% din salariul brut".

În pofida faptului că președintele NR se declară îngrijorat de pensionarii întâlniți în campania electorală și prefigurând că cei din generația sa nu vor mai beneficia de pensii de la statul român, Neamțu spune că ar prefera să moară în momentul în care nu ar mai fi în stare să muncească, uitând că printre bătrânii României, nu sunt puțini cei nu mai pot presta vreo activitate.

"Personal, aș vrea să mor atunci când nu mai pot munci cu brațele ori cu capul. Sunt născut în 1978, deci nu mă aștept la vreo pensie de la Statul român. Cu atât mai puțin la vacanțe, bilete gratuite de tren, medicamente subvenționate, timp liber, etc. Noi, în 2040, vom spune adio acestor lucruri. Vă propun să ne adaptăm din timp la noua (și ușor deprimanta) normalitate", conchide Mihail Neamțu, pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel