Neamțu și Morar, interziși la europarlamentare. Lista candidaturilor respinse și a celor acceptate de BEC

Mihail Neamțu4
Mihail Neamțu4

Biroul Electoral Central a respins controversata candidatură a lui Mircea Diaconu la europarlamentare, a Partidului România Mare, dar și listele a altor șase formațiuni.

BEC a decis că actorul Mircea Diaconu, care a depus săptămâna trecută cele 100.000 de semnături necesare, nu are voie să candideze pentru că i-o interzice o decizie definitivă a Curții Supreme, care stabilește că actorul nu poate deține o funcție sau o demnitate publică până în 2015.

La sediul BEC a tunat și fulgerat astăzi Corneliu Vadim Tudor, după ce lista Partidului România Mare a fost respinsă. El a acuzat o intervenție a premierului Ponta împotriva sa.

Totodată, au fost respinse candidaturile depuse de Partidul Verde, Partidul Ecologist Român şi Noua Republică, Partidul Alianţa Socialistă, Alianţa Naţională a Agricultorilor, Partidul Dreptăţii Sociale.

Lista partidului Noua Republică era deschisă de președintele formațiunii, Mihail Neamțu, iar din partea Partidului Ecologist Român candida jurnalistul Radu Morar.

Conform Mediafax, Biroul Electoral Central a admis, miercuri, listele de candidaţi depuse de alianţa PSD-UNPR-PC, PNL, PDL, PMP, UDMR, PP-DD, Forţa Civică şi PNŢCD a anunţat purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ.

Muhuleţ a menţionat că în cazul PNŢCD a fost adoptată o decizie de admitere parţială a listei de candidaţi.

El a precizat că una dintre candidaturile depuse de PNŢCD a fost invalidată, respectiv cea a Mariei Stavrositu, care nu a depus în dosarul de candidatură declaraţia de colaborare sau nu cu fosta Securitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel