Neagu Djuvara, deces. Tăriceanu: Va fi amintit pentru activitatea sa de diplomat

Rodica Mitu / 25 ian 2018 / 22:21 Salveaza PDF Comentarii

Despre Neagu Djuvara, care s-a stins din viață joi, Călin Popescu-Tăriceanu a spus că a fost unul dintre ultimii reprezentanți ai elitelor intelectuale.

Mesaj pe Facebook

"Am aflat cu tristețe de încetarea din viață a marelui istoric, Neagu Djuvara. Ca om politic, istoric, diplomat, Neagu Djuvara a dovedit că este, înainte de toate, un bun român care și-a iubit țara și nu a precupețit nici un efort pentru a îi promova interesele. A fost unul dintre ultimii reprezentanți ai elitelor intelectuale. Va fi amintit pentru activitatea sa de diplomat, pentru echilibrul și înțelepciunea promovate în politica românească și pentru modul în care a știut să facă istoria atractivă pentru noile generații. Sincere condoleanțe familiei în aceste momente grele", a scris pe Facebook Călin Popescu-Tăriceanu.

[citeste si]

Neagu Djuvara a fost istoric, diplomat, filozof, jurnalist și romancier român. Istoricul a primit în anul 2016 Ordinul național "Steaua României" în grad de Cavaler, iar la 25 august 2016, cu ocazia împlinirii vârstei de 100 de ani, a primit titlul de cetățean de onoare al municipiului București "în semn de recunoaștere a activității în domeniul culturii și istoriografiei românești".

Neagu Djuvara a publicat în principal despre istoria României și a poporului român, concentrându-se în jurul problemei obiectivității istoriei și istoriografiei.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24