Neagu Djuvara, deces. Tăriceanu: Va fi amintit pentru activitatea sa de diplomat

Rodica Mitu / 25 ian 2018 / 22:21 Salveaza PDF Comentarii

Despre Neagu Djuvara, care s-a stins din viață joi, Călin Popescu-Tăriceanu a spus că a fost unul dintre ultimii reprezentanți ai elitelor intelectuale.

Mesaj pe Facebook

"Am aflat cu tristețe de încetarea din viață a marelui istoric, Neagu Djuvara. Ca om politic, istoric, diplomat, Neagu Djuvara a dovedit că este, înainte de toate, un bun român care și-a iubit țara și nu a precupețit nici un efort pentru a îi promova interesele. A fost unul dintre ultimii reprezentanți ai elitelor intelectuale. Va fi amintit pentru activitatea sa de diplomat, pentru echilibrul și înțelepciunea promovate în politica românească și pentru modul în care a știut să facă istoria atractivă pentru noile generații. Sincere condoleanțe familiei în aceste momente grele", a scris pe Facebook Călin Popescu-Tăriceanu.

[citeste si]

Neagu Djuvara a fost istoric, diplomat, filozof, jurnalist și romancier român. Istoricul a primit în anul 2016 Ordinul național "Steaua României" în grad de Cavaler, iar la 25 august 2016, cu ocazia împlinirii vârstei de 100 de ani, a primit titlul de cetățean de onoare al municipiului București "în semn de recunoaștere a activității în domeniul culturii și istoriografiei românești".

Neagu Djuvara a publicat în principal despre istoria României și a poporului român, concentrându-se în jurul problemei obiectivității istoriei și istoriografiei.loading...
VOTEAZA ARTICOLUL
Modă. Ce se mai poartă la cinematograf

George Mihail Pârvan / 24 apr, 10:58

TOP STIRI CELE MAI...


loading...Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.
Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

n-nxt.11