Nazare: Guvernul are datoria să facă publică agenda discuțiilor cu FMI

Deputatul PDL Alexandru Nazare solicită Guvernului să facă publică agenda discuțiilor ce vor avea loc în cursul acestei săptămâni, la Bruxelles, cu reprezentanții Fondului Monetar Internațional (FMI), Băncii Mondiale și Comisiei Europene.

"Transparența în guvernarea Ponta lipsește cu desăvârșire. După ce la începutul anului am privit cu toții din spatele ușilor închise cum decurgeau negocierile cu instituțiile financiare internaționale, acum asistăm la o nouă premieră. Misiunea de evaluare a Fondului Monetar Internațional va avea loc la Bruxelles, fără participarea Președinției, a partidelor politice de opoziție sau a sindicatelor, așa cum era normal pentru a avea reprezentate interesele tuturor românilor", arată deputatul PDL Alexandru Nazare, într-un comunicat de presă.

El afirmă că, într-un context economic "sensibil", marcat de recesiune tehnică, cu perspective pesimiste și apropierea campaniei electorale, "Guvernul se ascunde la Bruxelles pentru a da un nou examen de restanță în fața instituțiilor financiare internaționale".

"Care este, așadar, miza acestor discuții? Probabil că vom afla răspunsul în momentul în care campania electorală se va fi încheiat deja', a precizat deputatul PDL.

CITEȘTE ȘI: Victor Ponta dezminte întâlnirea cu FMI. "E o informație FALSĂ"

Alexandru Nazare mai amintește și " o altă premieră": misiunea FMI a plecat din România în iulie fără o scrisoare de intenție prin care să își dea acordul pe măsurile promovate de Guvern.

"Premierul are o datorie morală, aceea de a purta aceste negocieri în interesul cetățenilor și pentru România și de a face publică agenda discuțiilor cu FMI", a concluzionat Nazare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel