Nazare: Am depășit pragul de un milion de persoane fizice înscrise în Spațiul Privat Virtual (SPV)

Alexandru Nazare, minstrul Finanţelor, anunţă că a fost  depășit pragul de un milion de persoane fizice înscrise în Spațiul Privat Virtual (SPV).

"Demersul de înrolare în SPV vine în sprijinul contribuabililor prin automatizarea schimbului de date fiscale și eliminarea depunerii fizice a anumitor declarații lunare specifice. De asemenea, prin intermediul platformei, contribuabilii au acces la o bază de date complexă cu informații din sfera obligațiilor fiscale, având posibilitatea de a obține servicii electronice specifice și acces facil la acte administrativ-fiscale și alte documente de interes.

Cei un milion de persoane fizice înrolate în SPV arată că românii apreciază avantajele oferite de platforma SPV și că suntem într-un grafic ascendent în ceea ce privește procesul de digitalizare a administrației fiscale. Urmărim să îmbunătățim în continuare Spațiul Privat Virtual și să identificăm cele mai bune soluții de simplificare a procedurilor de înrolare și autentificare în platformă.

De aceea, feedback-ul utilizatorilor este apreciat și binevenit. În acest sens, îi încurajez în continuare pe contribuabili să adere la platforma Spațiul Privat Virtual (SPV), pusă la dispoziție de Ministerul Finanțelor și ANAF și să beneficieze de avantajele unui sistem automat, fără hârtii, dosare cu șină și cozi la ghișeu" anunţă Alexandru Nazare, ministrul Finanţelor.

***

"Urmărim să preîntâmpinăm potenţialele probleme privind obligativitatea înscrierii în SPV şi să răspundem cu promptitudine provocărilor pe care le ridică acest proces, inclusiv prin identificarea unor mecanisme de simplificare a procedurilor de înrolare şi autentificare.

Feedback-ul din partea mediului privat, adică a utilizatorilor sistemului, este important în vederea modernizării şi creşterii atractivităţii SPV, concomitent cu simplificarea modului de utilizare. Totodată, reiterez solicitarea înaintată către ANAF de a face toate demersurile care îi revin în identificarea soluţiilor pentru creşterea atractivităţii şi modernizării SPV. Scopul nostru este de a dezvolta un parteneriat comun în care fiecare entitate îşi respectă rolul şi competenţa reală, având ca obiectiv final, în contextul dat, modernizarea modului de interacţiune şi stimularea contribuabililor de a adera la platforma pusă la dispoziţie", declara, recent, ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel