Navă de 170 de milioane de euro, construită în România

Șantierul Vard din Tulcea va construi carena uneia dintre cele mai importante nave care va instala cabluri submarine.  

Grupul norvegian Vard, a câștigat contractul pentru construcția unei nave a căre valoare se ridică la 170 de milioane de euro. Nava, a cărei carenă va fi creată la Tulcea, se dorește a fi cea mai avansată de pe piață și va putea instala cabluri submarine la adâncimi mai mari de 2.000 de metri. Cu o lungime de 172 de metri, nava va putea găzdui un echipaj format din 120 de persoane. 

Designul navei se face la unitatea Vard din Ålesund, Norvegia. Vard şi Prysmian lucrează în prezent la finalizarea designului, iar potrivit contractului, lucrările de construcţie sunt prevăzute a începe până la sfârşitul acestui an. Nava este programată pentru livrare de la şantierul Vard Brattvaag din Norvegia, în ultimul trimestru din 2020, conform economica.net.

Vânzări de 7,9 miliarde de euro într-un singur an 

Grupul italian Prysmian, lider mondial în industria de cabluri şi sisteme pentru energie şi telecomunicaţii, a avut în 2017 vânzării de 7,9 miliarde de euro. Italienii au 21.000 de angajaţi în cele 82 de fabrici din 50 de ţări, înclusiv în România. Prysmian a deschis anul trecut o nouă fabrică de cabluri de fibră optică la Slatina, iar valoarea investiţiei a fost de 22 de milioane de euro. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel