NATO, sprijin pentru Republica Moldova. Mesaj din România

Paolo Alli, preşedintele Adunării Parlamentare a NATO spune că Ucrainei, a Republicii Moldova şi a Georgiei înseamnă apărarea întregii Europe şi a NATO.

"Întâlnirile noastre din acest sfârşit de săptămână au ilustrat încă o dată marea valoare pe care Adunarea noastră o adaugă discuţiilor legate de securitatea globală şi euroatlantică. Sesiunea de primăvară din Georgia şi aceasta din România ne-au permis să ne concentrăm, în primul rând, pe evoluţiile care au avut loc în această regiune importantă din punct de vedere strategic, acea a Mării Negre. La nord de ţărmurile României, în Ucraina, Rusia îşi continuă ocuparea ilegală a Crimeii şi continuă, de asemenea, sprijinul militanţilor armaţi din Donbas care violează acordurile de la Minsk. În Republica Moldova, Rusia susţine regiunea separatistă a Transnistriei şi blochează rezolvarea conflictului. Pe ţărmul celălalt al Mării Negre, încă ocupă o parte din teritoriul Georgiei. Aceste violări evidente ale dreptului internaţional ne preocupă pe toţi şi sunt de neacceptat. Sprijinirea Ucrainei, a Republicii Moldova şi Georgiei înseamnă apărarea întregii Europe şi a NATO, de asemenea", a declarat Paolo Alli, în Parlamentul României, potrivit Agerpres.

El a adăugat că "strategia Rusiei nu se limitează la această regiune" şi a spus că "Moscova încearcă să consolideze prezenţa sa şi influenţa pe care o are de la Nordul îndepărtat până-n Orientul Mijlociu, de la Europa răsăriteană până la Balcanii de Vest şi de acolo până în Asia".

"Încearcă să pătrundă sferele politice şi de mijloace de comunicare în masă din ţările noastre pentru a influenţa opinia publică. Trebuie să rămânem atenţi şi vigilenţi fără să escaladăm, dar, de asemenea, fără a face compromisuri în ceea ce priveşte interesele şi valorile noastre", a afirmat preşedintele AP NATO.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel