National Bank of Greece și-a anunțat retragerea din România

National Bank of Greece (NBG), al doilea grup bancar elen, va vinde mai multe active în Balcani, inclusiv operațiunile din România, a anunțat marți directorul general Leonidas Fragiadakis într-un interviu acordat Reuters.

Vânzarea subsidiarelor NBG face parte din planul Comisiei Europene de restructurare a principalelor bănci elene, ce vizează majorarea capitalului și reducerea prezenței lor peste hotare.

"Suntem foarte aproape de anunțarea unui cumpărător pentru Banca Românească (subsidiara NBG din România). Vânzarea va fi finalizată în următoarele luni și va majora capitalul și nivelul lichidităților grupului", a afirmat Leonidas Fragiadakis, adăugând că tranzacția este consiliată de Credit Suisse.

Pe lângă achiziționarea băncii, cumpărătorul va rambursa și un împrumut de 550 de milioane de euro pe care Banca Românească l-a luat de la NBG, ceea ce va majora nivelul lichidităților grupului.

Pe lângă subsidiara din România, Fragiadakis a explicat că NBG va vinde și operațiunile mai mici din Serbia, Albania și Cipru.

"Peste 90% din restructurarea NBG a fost finalizată. Procesele de vânzare a subsidiarelor sunt în derulare", a precizat directorul general al băncii elene.

La începutul acestui an, NBG a vândut o participație de 99,1% la subsidiara sa din Bulgaria — United Bulgarian Bank (UBB) — și la divizia de leasing — Interlease EAD — către grupul bancar belgian KBC, pentru 610 milioane de euro. De asemenea, în luna iunie a anului trecut NBG și-a vândut divizia din Turcia, Finansbank, către Qatar National Bank pentru 2,7 miliarde de euro. Totodată, au fost vândute divizia de private equity NBGI, complexul hotelier Astir Palace și subsidiara din Africa de Sud. Toate aceste tranzacții au majorat indicele de adecvare a capitalului Tier-1 cu 750 puncte de bază, iar NBG va trece fără probleme viitoarele teste de stres din Europa, a declarat Fragiad, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel