Năsui vrea reformarea masivă a companiilor de stat. USR-PLUS are o bază de dată cu CV-uri pentru conducerea lor

Companiile de stat trebuie reformate masiv, iar funcțiile de conducere trebuie ocupate doar de oameni capabili de remontare, a transmis ministrul Economiei, Claudiu Năsui.

Conform Agerpres, ministrul USR-PLUS a făcut declarațiile la Antena 3. „Eu nu știu să fi fost o sarcină de serviciu în 2016, ca demnitarii să fie prezenți în consiliile de administrație. Știu demnitari care nu au fost prezenți în niciun Consiliu de Administrație. Inclusiv eu am fost consilier și nu am fost prezent în niciun Consiliu de Administrație. Cătălin Drulă, la fel, Cristian Ghinea, de asemenea, ministru în Guvernul Cioloș. Cred că trebuie reformate masiv companiile (de stat, n.r.) și atunci când reformezi companiile ai nevoie să-ți pui oameni, deci practic va exista și pentru Ministerul Economiei un proces de selecție ca să punem oameni cu care chiar să facem reformă în acele companii”, a spus Năsui.

Bază de date USR-PLUS cu CV-urile oamenilor competenți

Demnitarul a menționat că, la nivelul USR-PLUS, există o bază de date cu CV-uri ale oamenilor din partid, dar și din afara acestuia, din care pot fi aleși în funcție de competențe pentru ocuparea unor funcții.

„Noi, la USR Plus, am organizat un foarte mare call de CV-uri. Practic, oamenii își pot trimite CV-urile și avem o bază de date cu oameni și din partid și din afara partidului din care să putem alege pe bază de competențe atunci când avem nevoie să putem să alegem de acolo. În niciun caz nu trebuie să fie o sarcină de serviciu și nici nu știu să fi fost o sarcină de serviciu în 2016, pentru că sunt mai multe exemple notabile”, a explicat Claudiu Năsui.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel