EXCLUSIV  Năsui spune că Adrian Câciu e singurul ministru care nu are ce căuta în Guvern: A fost un șiretlic contabil

Năsui (USR) acuză guvernul că vrea să cumpere tăcerea magistraților față de controversatele legi ale justiției. Foto Facebook Claudiu Năsui
Năsui (USR) acuză guvernul că vrea să cumpere tăcerea magistraților față de controversatele legi ale justiției. Foto Facebook Claudiu Năsui

Claudiu Năsui, cel care a ocupat funcţia de ministru al Economiei în Guvernul Cîţu, a mărturisit că, în opinia sa, ministrul Finanțelor din Guvernul Ciucă, Adrian Câciu, "nu e potrivit pentru locul acela". Năsui a explicat și ce s-a aflat în spatele dialogului dintre ei, la audierea miniștrilor. 

Claudiu Năsui, vicepreședinte USR, cel care a ocupat funcţia de ministru al Economiei în Guvernul Cîţu, a declarat la emisiunea "Ce se întâmplă?" de la DC News TV, moderată de Răzvan Dumitrescu, că "dacă e să vă zic un ministru din Guvern care-mi displace sau... nu e vorba că-mi displace, e vorba că e clar că nu e potrivit pentru locul acela sau că e ales pe singurul și purul criteriu al loialității - este ministrul Finanțelor, domnul Câciu."

În continuare, Claudiu Năsui a explicat ce s-a aflat în spatele dialogul dintre ei la Comisie, la audierea miniștrilor din Guvernul Ciucă.

"A simțit nevoia să spună în Comisie un lucru care era total neadevărat"

"Nu vreau să speculez referitor la CV-ul dânsului, dar a simțit nevoia să spună în Comisie un lucru care era total neadevărat și anume că a triplat bugetul Ministerului Agriculturii. Scriptic, pare că așa este și ai crede că e un mare merit cu care se laudă omul acesta. (...) De fapt, ce s-a întâmplat cu bugetul Ministerului Agriculturii atunci... Nu de alta, dar totuși mai există puțină competență pe partea aceasta de buget-finanțe în Comisia de buget-finanțe a Camerei Deputaților.", a declarat Claudiu Năsui (USR). 

"A fost un șiretlic contabil"

"Subvențiile pentru agricultură, care vin de la Comisia Europeană, nu sunt ale statului român. Nu mai comentez cât sunt... Uniunea Europeană le trimite în România, statului, iar statul le distribuie agricultorilor. Până în momentul acela, banii aceștia nu erau trecuți în buget. Nu sunt considerați venituri și nu sunt considerate cheltuieli. Ce au făcut, la vremea respectivă, - pentru că guvernul acela și domnul Daea (n.red. Petre Daea) voiau să zică faptul că ei au crescut veniturile - a fost să îi includă deodată la venituri. Evident, nu i-au inclus și la cheltuieli. 

Nu erau venituri. Nu sunt banii statului român. (...) A fost un șiretlic contabil, de a trece niște sume care niciodată nu au fost trecute nici la venituri, nici la cheltuieli... Deodată le-au trecut și la venituri, și la cheltuieli ca să poată să spună *Am crescut veniturile*.", a afirmat apoi Claudiu Năsui (USR), la DC News TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel