Năsui: Încă o premieră, în România - învestirea unui premier absent

Deputatul USR Claudiu Năsui a transmis că vom avea „încă o premieră": învestirea unui prim-ministru absent, din cauza auto-izolării.

Deputatul USR Claudiu Năsui a transmis că vom avea „încă o premieră": învestirea unui prim-ministru absent, din cauza auto-izolării, conform Agerpres. Declarațiile politicianului au venit după ce Klaus Iohannis a dat de înțeles că îl va nominaliza pe Ludovic Orban din nou ca premier.

„Consultările de la Cotroceni au avut loc la telefon. Zilele astea domnul Iohannis și PNL au tot încercat să bagatelizeze criza coronavirus pentru a justifica retragerea în ultima secundă a domnului Cîțu. Cu toate acestea, când vine vorba de propria persoană, domnul Iohannis nu mai minimizează niciun risc, așa că a făcut consultarea telefonic. Totuși, este mai responsabil decât domnul Orban care a făcut conferința de presă cu ziariști în jurul lui să le spună că se auto-izolează pentru că este suspect de coronavirus. Ce să facă acum ziariștii care s-au dus la conferința sa? La consultări, domnul Iohannis nu pare să creadă că retragerea domnului Cîțu a fost un lucru atât de rău. Asta chiar și dacă Parlamentul ar putea să fie blocat pentru că a devenit focar de infecție", a scris Năsui, pe Facebook.

A treia propunere de prim-ministru

El a relatat că „s-a discutat și despre care va fi a treia a propunere de prim-ministru".

„Decizia pe care înțelegem că o va lua domnul Iohannis este să-l nominalizeze încă o dată pe domnul Orban, deși acesta este, mai nou, izolat la domiciliu. Domnul Iohannis ne-a spus că poate foarte bine conduce și prin telefon și videoconferințe. De asemenea, s-a discutat puțin despre cum putem debloca în plină criză epidemiologică situația din Parlament. Propunerea de premier ar urma să vină azi și votul pentru învestitură chiar mâine. Vom avea încă o premieră în România. Nu doar două propuneri de premieri care se retrag înainte de votul de învestitură, unul cu doar 10 minute înainte, ci învestirea unui premier absent din motive de auto-izolare", a adăugat Claudiu Năsui.

„PNL a pus jocurile politice deasupra interesului național”

Deputatul USR susține că „PNL a pus jocurile politice deasupra interesului național și nu e doar o problemă a PNL, ci a întregului stat român care este vulnerabil la așa ceva".

„Așa cum remarca Cristian Ghinea, dacă mergeam pe planul USR+ în noiembrie și începeam procedurile pentru alegeri anticipate, am fi putut avea alegeri în luna februarie și aveam acum Guvern stabil, cu majoritate în Parlament. Momentul a trecut și am ajuns într-o criză de proporții. Nu mai este momentul pentru alegeri anticipate. România are un stat extrem de centralizat, iar fără conducere centrală deciziile nu se pot lua", a încheiat deputatul USR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel