Alătură-te comunității!
Năstase: Verestoy, rol important. Ziua României, la Budapesta. Mare act de curaj

Bogdan Bolojan / 26 ian 2018 / 06:49 Salveaza PDF Comentarii

Adrian Năstase spune că Verestoy Attila s-a numărat printre liderii UDMR care au contribuit la intrarea în NATO și finalizarea negocierilor cu Uniunea Europeană. El spune de asemenea că liderul maghiar recent plecat dintre noi a dat dovadă de curaj, contribuind la organizarea Zilei Naționale a României la Budapesta.

"A murit Verestoy Atilla, un veteran al comunitătii maghiare din România. Nu l-am mai intâlnit in ultimii ani dar a fost o vreme in care ne vedeam des iar rolul lui a fost important.
 
Unii poate nu isi amintesc dar guvernul pe care l-am condus a fost un guvern minoritar. In aceste conditii, rolul si sprijinul UDMR – cu o generatie de lideri  moderati – au fost  foarte semnificative, inclusiv pentru intrarea in NATO si finalizarea negocierilor cu UE. Si pentru o relatie orientată către viitor cu guvernul Ungariei, condus de Peter Medgyessy.
 
Ziua României, la Budapesta
 
O dovadă a reprezentat-o si organizarea Zilei Nationale a României – 1 Decembrie – la Budapesta, la Hotelul Kempinsky, acolo unde, alături de mine si de reprezentantii guvernului român, au participat si premierul Medgyessy dar si Laszlo Kovacs si Arpad Goncz. Un mare act de curaj!
 
O contributie importantă la aceste proiecte a avut Verestoy Attila, un negociator dur dar care si-a tinut intotdeauna cuvantul. El a vrut ca maghiarii să se simtă acasă in România. Acest proiect trebuie să continue, in ciuda radicalilor de tot felul din Ungaria sau din România.
 
Dumnezeu să- ierte defectele si să-l odihnească!," a scris Adrian Năstase pe blogul său.
 
*Notă: Intertitlul aparține redacției DCNews.
 
[citeste si]
 


loading...
VOTEAZA ARTICOLUL
   Pozitive: +2    Negative: 0
Flash-mob. Dans popular de Ziua Internațională a Dansului

George Mihail Pârvan / 26 apr, 07:14


TOP STIRI CELE MAI...


loading...Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.
Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

n-nxt.14