Năstase și Becali, două cazuri la indigo

becali nastase
becali nastase

Situațiile lui Adrian Năstase și Gigi Becali, ca deputați, sunt trase la indigo. Ambii au fost condamnați definitiv și irevocabil de ÎCCJ. Deputații au luat act. Nu s-a dat niciun vot. În Statutului deputaţilor şi senatorilor este precizat că luarea unei astfel de decizii trebuie supusă la vot. 

Chiar dacă inițial postul lui Gigi Becali a fost declarat vacant, președintele Camerei Deputaților a declarat joi, că postul lui Becali nu este vacant din cauza prevederii din Statutului deputaţilor şi senatorilor. Așa scrie și în Constituție. Însă, procedura nu s-a aplicat nici în cazul lui Gigi Becali și Adrian Năstase, potrivit pesurse.ro.

Năstase, Becali- cazuri identice

Pe 16 iulie 2012 Camera Deputaților era informată de încetarea mandatului de deputat al lui Adrian Năstase în urma condamnării sale definitive și irevocabilde de ÎCCJ. Deputații au luat act și nu s-a dat nici un vot.
Pe 29 mai 2013 Camera Deputaților e informată de încetarea mandatului de deputat al lui Geoge Becali în urma condamnării sale definitive și irevocabile de ÎCCJ. Deputații au luat act și nu s-a dat nici un vot.
Între timp în Monitorul Oficial s-a publicat Hotărârea nesupusă la vot a Camerei Deputaților. Totuși, șeful Camerei Deputaților susține că s-a procedat greșit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel