Năstase: Se încearcă anihilarea PSD. Obiectivul lui Iohannis este...

Adrian Năstase a lansat un avertisment pentru conducerea PSD în emisiunea lui Victor Ciutacu de la RTV. Fostul premier a spus că se încearcă anihilarea PSD, după locale, iar noul front PMP-UNPR ușurează misiunea liberalilor. O mare coaliție ar fi un obiectiv pe termen scurt al președintelui Iohannis, care și-ar securiza astfel al doilea mandat la Cotroceni.

"Se încearcă anihilarea PSD prin alipirea sa ca partid slab la PNL, pentru ca Iohannis să guverneze liniștit. Nu mă îndoiesc de faptul că Iohannis să aibă o astfel de idee, să propună ca PSD și PNL să se unească. Problema e dacă PSD acceptă, iar accest lucru devine o alternativă posibilă. În condițiile în care s-a creat acest nou front al PMP și UNPR care poate să ofere PNL o a doua variantă, iar în aceste condiții PSD fie va merge pe formula de alianță sub umbrela lui Iohannis, fie va rămâne în opoziție".

Iohannis, un al doilea mandat

Președintele Iohannis ar avea de câștigat, dacă se va guverna în coaliție PSD-PNL. ”Cred că dl Iohannis își cunoaște bine interesul, a spus Adrian Năstase. Și cred că are  consilieri și în propria curte dar și în curțile alăturate, nu cred că îi vor lipsi sugestii practice. Vă dați seama că un guvern de coaliție îi poate asigura un al doilea mandat  prezidențial și acesta va fi obiectivul său în perioada următoare”, a menționat Năstase.

Cum poate reacționa PSD

Adrian Năstase a dat sfaturi liderilor PSD, pe care i-a și criticat, amintind că niciun partid nu are un mesaj coerent, că nu se mai poate vorbi despre ideologie. ”Cred că e nevoie de un efort deosebit, inclusiv pentru construirea unui parteneriat cu un partid de stânga care să strângă voturile nemulțumiților. Cred în nevoia unui mesaj național mai puternic la nivelul Stângii. E necesară o analiză a ceea ce s-a întâmplat după alegerile locale”, a spus Năstase, referindu-se la mișcările UNPR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel